реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Адвокат довів незаконність звинувачення

Адвокат довів у суді, що клієнтку незаконно обвинувачували в крадіжці грошових коштів

У вересні 2015 року до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області надійшла постанова слідчого Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області щодо надання захисника особі, яку підозрювали у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України. В рамках кримінального провадження № 12015270180001484 від 03.09.2015 року центр видав доручення адвокату Миколі Самойленку від 29.09.2015 р. № 1310/15 для здійснення захисту за призначенням клієнтки, яку обвинувачували у вчиненні середньої тяжкості кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.1 КК України, а саме таємного викрадення чужого майна (крадіжка). Клієнтка не визнавала свою вину у інкримінованому їй кримінальному правопорушенні.

Згідно зі ст. 62 Конституції України обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

Відповідно до ч. 3 ст. 373 КПК України, обвинувальний вирок не може ґрунтуватися на припущеннях і ухвалюється лише за умови доведення у ході судового розгляду винуватості особи у вчиненні кримінального правопорушення.

Стороною обвинувачення не зібрано належних та достатніх доказів на підтвердження вини саме підзахисної адвоката у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України, тому в суді було встановлено, що клієнтка не скоювала цього злочину. Тому суд при винесенні вироку погодився, що покази допитаних в судовому засіданні потерпілої та свідків підтверджують факт вчинення крадіжки грошей у потерпілої, але не доводять причетність до даної крадіжки обвинуваченої.

У зв'язку з цим суд постановив визнати обвинувачену невинною у таємному вчиненні крадіжки грошей та виправдати її у зв'язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення за ст. 185 ч. 1 КК України.

Завдяки роботі захисника його клієнтку вироком Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 13.04.2016 року визнано невинуватою у пред’явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, та виправдано у зв’язку з недоведеністю вчинення нею кримінального правопорушення.

Вероніка РИБАК



Теги:Ніжин, вторинна правова допомога


Читайте також



Коментарі (0)
avatar