реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

7 фактів про піцу та здорове харчування

Піца — проста, смачна та недорога страва, яку люблять і діти, і дорослі. Однак це висококалорійний продукт, який містить багато жирів і солі, тож наскільки він безпечний для організму і як його краще вживати?

Корисні властивості інгредієнтів
Основа будь-якої піци — тісто, яке містить велику кількість вуглеводів та швидко втамовує голод. Обираючи тонку основу, ви споживаєте менше вуглеводів і зможете обрати більше корисної начинки. Пам'ятайте, що соус також відноситься до начинки. Томатний соус містить помідори, червоний колір яким надає пігмент лікопен. Він є антиоксидантом та корисний для серцево-судинного апарату.

Серед корисних інгредієнтів для піци також є:

● овочі;
● м’ясні продукти;
● морепродукти;
● сир.

Томати, кукурудза, салат, броколі, паприка — усі овочі мають у складі велику кількість вітамінів та мікроелементів. Залізо, магній, калій та інші елементи мають щоденно поступати до організму, а найкраще вони засвоюються разом із жирами. Джерело жирів та білків — м’ясо, яке у складі піци може бути копченим, в’яленим, смаженим, печеним. Оптимальний варіант для тих, хто піклується про своє здоров’я, — це піца з телятиною, індичкою, а також курячим філе. Приготовані на грилі, запечені або в'ялені, ці інгредієнти підуть на користь організму.

Безперечно, корисними є морепродукти, які містять ненасичені жирні кислоті Омега-3, Омега-5. Ці елементи необхідні для нормального функціонування нервової системи, але в організмі вони не синтезуються, тому мають поступати з їжею. Креветки, мідії, риба також є джерелами білків.

Важко уявити піцу без сиру. Він додає ніжний вершковий смак будь-якій композиції. Містить кальцій, фосфор, цинк та інші мікроелементи, проте містить і жири, тому є висококалорійним.
Чому ми любимо піцу?

Різноманітність смаків, легкість приготування та зручність поїдання зробили піцу фавориткою столу для тисяч людей. Серед переваг цієї страви — корисність інгредієнтів, невисока ціна, можливість експериментувати з начинками. Піца — універсальний варіант як для звичайної вечері, так і для святкового столу.



Теги:піца, споживач, їжа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar