реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Як правильно готувати м’ясо на електрогрилі

Початок зими — не привід прощатися з улюбленими м’ясними стравами, приготовленими на мангалі. М’ясо, обсмажене на електрогрилі, нічим не поступається традиційним мангальним стейкам. Наближення зимових свят може стати чудовою нагодою порадувати себе та близьких покупкою багатофункціонального електричного гриля, за допомогою якого можна протягом всього року насолоджуватись смачними та корисними гарнірами, приготовленими без використання шкідливої олії чи масла. 

Правила приготування м’яса на електричному грилі

Якщо ви фанат соковитих смажених стейків — придбайте невеликий гриль, адже це найкращий спосіб швидко приготувати ідеальний стейк. Смачно приготувати м’ясо зможе кожен, варто лише замовити потужний електрогриль та йти за рецептом. Процес приготування їжі на електричному грилі досить простий, однак існує кілька правил та рекомендацій, які точно стануть вам у пригоді та допоможуть приготувати соковитий смажений стейк, як у ресторані.

Розігрійте гриль, перш ніж готувати м’ясо

Аби м’ясо зберегло соковитість та смакові властивості, розігрійте гриль, перш ніж покласти на нього майбутній стейк для обсмаження. Щойно увімкнете пристрій, вийміть стейк з холодильника, аби він нагрівся до кімнатної температури. Це допоможе м’ясу більш ретельно обсмажитись. Важливо: не слід залишати м’ясо довше, ніж на 2 години, оскільки за цей час продукт може зіпсуватись.

Підготуйте м’ясо перед готуванням на електрогрилі

М’ясо, що зберігалось у вакуумному пакуванні, потрібно розпакувати за добу до приготування. Загорніть продукт у серветку та залиште в холодильнику. Майте на увазі, що товщина шматків майбутнього стейку має бути від 3 до 5 см: тонші можуть згоріти, а товстіші – залишитися сирими. 

Слідкуйте за часом

Не забувайте слідкувати за часом приготування: в середньому м’ясо на грилі готується 6–10 хвилин. Майте на увазі, що всі електрогрилі відрізняються характеристиками, тож рекомендуємо перевірити орієнтовний час приготування на конкретно вашій моделі. Він завжди зазначений в інструкції від виробника.

Слідкуйте за температурою

Слідкуйте, аби температура гриля була не вищою за 250–260 градусів за Цельсієм. Крім цього радимо перевіряти температуру самого м’яса. Зробити це можна контактним термометром. За допомогою визначення температури м’яса можна зрозуміти ступінь його обсмаження. Якщо вам подобається традиційний стейк середнього обсмаження, слідкуйте, щоб він досягнув температури у 50°. Якщо ж любите більш підсмажене мʼясо Well Done — температура повинна бути 70°.

Дайте м’ясу «відпочити» перед подачею

Після того, як знімете стейк з гриля, накрийте його фольгою, щоб зберегти тепло, та залиште на 5–10 хвилин перед подачею на стіл. Це допоможе м’ясу краще просочитися. 

Останній крок: насолоджуйтесь соковитою та смачною стравою, як від шеф-кухаря, адже, якщо виконувати всі рекомендації, ви отримаєте стейк, який нічим не відрізнятиметься від ресторанного!




Теги:їжа, кухня, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar