реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

2 тисячі громадян працювали неофіційно

Здійснюючи контрольні заходи, ДПІ у м. Чернігові виявляє непоодинокі випадки, коли на підприємствах працюють особи, які не мають офіційного оформлення. З одного боку він безробітний, а з іншого - працює на пилорамі або ж ринку. Тільки минулого року працівниками податкової інспекції було виявлено близько 2 тис. громадян, які працювали без офіційного оформлення на роботу.

А виплата зарплати „в конвертах” та у розмірах нижче мінімальних гарантій, встановлених державою, позбавляє наших громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікає на мізерну пенсію.

Для того, щоб припинити таку практику, податківці ведуть роботу у двох напрямках - як з роботодавцем, так і з нанятим працівником.

Підприємця необхідно поставити у такі умови, коли йому буде самому невигідно використовувати «чорну готівку». Тобто він повинний відчувати економічну, юридичну та кримінальну відповідальність за подібні дії. До речі, Податковий кодекс України дуже скоротив можливість накопичування підприємцями «чорного налу». З іншого боку - введення страхової медицини, пенсійної накопичувальної системи та втілення інших реформ повинні підштовхнути нанятого працівника щодо офіційного працевлаштування.

Тобто лише тоді, коли ми зможемо переконати усе суспільство, що без внесків до соціальних фондів не буде майбутнього, ми позбудемося подібних схем працевлаштування.

Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові




Теги:пенсія, зарплата, тіньові, ДПІ в Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar