реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Прокурора області Гущесова звільнять?

Генпрокурор України Андрій Костін збирається звільнити Станіслава Гущесова, який наразі очолює прокуратуру Чернігівської області. Про це повідомляє джерело в генпрокуратурі, передає "Інформатор".

Нагадаємо всім, що Гущесов за часів Януковича очолював Фастівську прокуратуру на Київщині де покривав схеми з розкрадання держземель. А за часів Революції Гідності переслідував протестувальників та сприяв злочинним угрупованням, які діяли на підконтрольній йому території. Не дивно, що Гущесова люстрували, але не посадили і це дало йому змогу повернутися на службу та стати тим, хто почав переслідування патріотів у справі по вбивству Бузини. А в лютому 2023 очолити прокуратуру прикордонної Чернігівської області. На останньому місці роботи Гущесов кришує розкрадання піску, крадіжки нафтопродуктів і організовує побори з бізнесу, а також закриває гучні справи, де фігурують нардепи. Приміром рік тому за наказом Гущесова з Ніжинської прокуратури забрали в область справу про незаконний видобуток торфу. У цій справі фігурує прізвище нардепа-корупціонера Анатолія Гунька. Після того як поліція та ніжинські прокурори задокументували злочин і впіймали виконавців на гарячому Гущесов наказав передати всі матеріали йому, а саму справу успішно поховали.

Разом з тим Станіслав Гущесов залишається одним із найбільш непублічних прокурорів. За півтора роки перебування на посаді Гущесов не провів жодної публічної прес-конференції, не прозвітував про свою роботу.

Зате згідно деклрації ха 2023 рік Гущесов має такі доходи: заробітна плата отримана за основним місцем роботи в Чернігівській обласній прокуратурі 1 594 798 гривень за рік; допомога при переїзді на роботу в іншу місцевість для роботи у Чернігівській обласній прокуратурі — 72 000 гривень; пенсія у розмірі 153 662 гривень.



Теги:кадри Януковича, прокуратура Чернігівської області, пенсія


Читайте також






Коментарі (0)
avatar