реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Тіньова економіка в Україні стала явищем, до якого вже звикли.

Допоки сплата податків у нашому суспільстві не стала святим обов'язком кожного громадянина, надходження до державної скарбниці залежатимуть не лише від темпів економічного зростання, а і від роботи, яка проводиться податківцями з несумлінними платниками податків.
У результаті постійного моніторингу податкових надходжень у розрізі кожного платника податків вивчається діяльність як сумлінних платників, так і тих, хто належить до групи ризику. Особлива увага надається тим суб‘єктам, у яких кількість податкових ризиків найбільша. Тобто – це ті підприємці, які не сплачують податків або сплачують їх замало.
З метою збільшення обсягів декларування доходів суб’єктами господарювання та сплати податків до державного бюджету податківцями міста проводиться індивідуальна робота з кожним платником, які мають ознаки таких, що мінімізують податкові зобов’язання та використовують схеми ухилення від оподаткування.
З початку року проведено 49 засідань робочих груп, на які було запрошено керівників підприємств цієї категорії.
Донараховано підприємствам-мінімізаторам за несвоєчасну сплату ПДВ на суму 114,4 тис. грн., зменшено задекларовану до відшкодування суму на 2088,2 тис. грн.
Камерально у 2009 році донараховано 968,67 тис.грн., зменшено задекларовану до відшкодування суму на 1589,99 тис. грн.
Створено умови для залучення до сплати податку на прибуток збиткових підприємств.
Протягом січня – березня 2009 року на засіданнях робочих груп заслухано керівників 34 збиткових підприємств, з яких 17 ліквідували збитки на суму 8367,2 тис. грн., у т. ч. виведено на прибутковий рівень 8 підприємств з загальною сумою нарахування податку на прибуток 74,1 тис. грн.
Особливу увагу податківці приділяють так званим „податковим ямам” та попередженню відшкодування з бюджету безпідставно заявлених сум податку на додану вартість. Співробітники податкової міліції відпрацьовують підприємства, віднесені до категорії „податкова яма”, та суб’єкти підприємницької діяльності, що сформували від них податковий кредит.
Додаткові надходження відбуваються і за рахунок руйнування схем ухилення від оподаткування, проведення діяльності щодо упередження фактів виплати заробітної плати «у конвертах», легалізації доходів, організації широкомасштабної масово-роз’яснювальної роботи, зміцнення партнерських відносин із платниками податків. У результаті легалізовано 393 робочі місця, залучено до державної реєстрації 91 громадянина.
Поєднані єдиним розумінням завдань, які покладені на державну податкову службу, почуттям відповідальності за їх виконання, ми і надалі будемо працювати заради зміцнення економіки держави.
Віктор Тканко, заступник начальника ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar