реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Країні потрібен Литвин…

Козелецький район Чернігівської області. Саме тут 9 квітня традиційним українським короваєм Чернігівщина зустрічала Голову Верховної Ради України, Голову Народної Партії Володимира Михайловича Литвина. «Цей візит,- як висловився сам лідер,- це бажання зустрітися і поговорити із людьми, почути їх. Саме за цим я і приїхав».
А перша зустріч Володимира Михайловича з мешканцями регіону відбулася в Бахмацькому районі. Не дивлячись на доволі прохолодний, але сонячний ранок, на центральній площі м. Бахмач зібралося чимало людей. Багато з них прийшли на цю зустріч, щоб звернутися до Володимира Литвина із своїми бідами, а дехто просто хотів почути, про що говоритиме провідний політик. Різні були люди: юнаки і сивочолі старці, робітники і пенсіонери, прихильники і невдоволені. Але байдужих не було, тому що всі вони втомилися від життя, яким живе Україна сьогодні.
Низькі пенсії, заробітна плата, комунальні тарифи, медичне обслуговування, освіта, газифікація, питання дітей війни, втрачені заощадження… Ось, далеко неповний перелік проблем, які піднімали бахмаччани. «Як вижити сьогодні?», «Що буде далі?», «Хто має відповідати за все?». На ці питання, які часто-густо вважаються риторичними, лідер Народної Партії відповів так: «Люди самі обирають собі владу. Спочатку ви за них голосуєте, а потім питаєте «Чому ми так живемо?». То це, певно, наша національна риса. Ми історично вже звикли терпіти, чекати і жити за принципом «моя хата з краю»».
До речі, в Бахмацькому районі знаходиться славнозвісне містечко Батурин – історична спадщина Чернігівського краю. Чимало розмов точиться навколо його відродження і статусу. Людей цікавило і ставлення Володимира Михайловича до «батуринського питання». За його словами, люди мають не руйнувати пам’ятники, а зберігати їх, вони повинні знати і пам’ятати власну історію, а не використовувати її задля керування настроями і цінностями життя.
Болючим питанням для мешканців райцентру, як і для деяких інших населених пунктів Чернігівщини, є організація приміського залізничного сполучення в частині необхідності зміни розкладу і черговості курсування потягів підвищеної комфортності та звичайних. Володимир Литвин відповів, що готовий розглянути дане питання, яке дійсно заслуговує вивчення.
Люди завжди гостро відчувають, коли їм бажають добра і відкривають перед ними серце, тому і не стало несподіванкою, коли в ході зустрічі до Володимира Михайловича підійшла старенька жіночка і по-материнськи перехрестила його Божим знаменням.
Не менш насиченим був і візит на Борзнянщину, батьківщину відомого українського письменника Пантелеймона Куліша. Зустріч відбувалася в місцевому Будинку культури, але люди чекали на Голову Верховної Ради не лише в залі. До Володимира Литвина почали звертатися щойно він з’явився на площі і для кожного він знаходив добрі слова, увагу, посмішку.
Зазвичай жителів Борзни спіткають ті ж самі проблеми, що і їх сусідів, тому і запитання були схожі. Але були і несподіванки: борзнянці запропонували прийняти закон, за яким будуть штрафувати тих, хто не приходитиме на голосування під час виборів. «Слушне зауваження і над цим треба подумати»,- відповів лідер Народної Партії.
В ході прес-конференції, яка відбулася вже в Чернігові, журналістів, окрім питань одночасних президентсько-парламентських виборів, протистояння між гілками влади і економічної ситуації в державі, цікавило і ставлення Голови народників до діяльності обласної організації: «Чи задоволений я їх роботою? Я, навіть, собою не задоволений. Впевнений, що сьогодні ми повинні працювати активніше. Роботу можу оцінити як недостатню, але нещодавно прочитав в газеті («Голос України» № 38 від 03.03.09 – прим. прес-служби), що останнім часом Народна Партія пожвавила свою активність на Чернігівщині».
Запитали Володимира Литвина і про зміну назви блоку та кольорів символіки його політичної сили. «Це серйозне питання,- зазначив він, - Кожний колір несе відповідне навантаження жовтий і червоний – кольори поміркованості і дії. Це повністю відповідає нашій діяльності. А що до зміни назви «Народний Блок Литвина» на «Блок Литвина», то скажу, що ми завжди відстоювали і відстоюватиме інтереси народу, а менше слів – значить більше справ».
«А на які рейтинги і відсотки в області, наразі виборів, ви сподіваєтесь і які імена з’являться в списках Чернігівщини?»,- питали журналісти. «Я та людина, яка не вірить астрологічним прогнозам, але іноді їх читає. Я завжди кажу своїм колегам, що треба працювати, а не розраховувати на рейтинги. А щодо списків, то саме ті, хто працює в області і будуть рекомендувати людей, які готові працювати і нести відповідальність»,- відповів Голова народників.
А в ході майже двогодинної зустрічі із мешканцями Чернігова, яка відбулася в місцевому Палаці культури, Володимира Михайловича запитали про його ставлення до намірів взяти новий державний кредит. «Я завжди казав: «Не бери чужого, бо мусиш віддавати своє»»,- відповів він. Але поряд із цим зазначив, що отримання нового кредиту надасть змогу банкам повернути людям їх вклади.
Під час минулої виборчої кампанії Блок Литвина прийшов до Верховної Ради під лозунгом «Країні потрібен Литвин». Володимира Михайловича попросили прокоментувати актуальність цього лозунгу сьогодні. «А я вас запитаю, чи пам’ятаєте ви лозунги інших політичних сил?» Жодної відповіді... «Тож, якщо ви пам’ятаєте, що «Країні потрібен Литвин», то це означає, що він дійсно нагальний і сьогодні».
Проводжаючи Голову Народної Партії, представники обласної організації передали йому незвичайний дарунок – 100 дубових жолудів. Ці зернята могутніх дерев зібрав та попросив Володимира Михайловича посадити на Житомирщині, у батьків, Іван Шкурко – лісник з урочища «Святе», що на околиці Чернігова, де вже два роки підряд, чернігівські народники плекають невеличкий гай, якому вони дали назву «Народний».
Візит завершився і ми сподіваємось, що ті слова, з якими звертався до людей Володимир Литвин, благодатним зерням проростуть у людських душах і свідомості і Чернігівщина, нарешті, отямиться від марних навіювань і почує того, кому дійсно болить доля країни.
Прес-служба Чернігівської обласної організації Народної Партії








Коментарі (0)
avatar