реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Наталія Романова: „Проблема абортів – це проблема духовності суспільства”

Так сказала голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова виступаючи під час „круглого столу”, який проходив в рамках акції „Мама, не вбивай мене!”, що її організували Чернігівська єпархія Української Православної церкви та Благодійний фонд „Європа” за підтримки народного депутата України Валерія Дубіля. Пані Романова переконана, що з абортами треба боротися через відродження духовності та через створення правильного образу жінки у засобах масової інформації. „Зараз у ЗМІ пропав образ жінки-Мадонни, жінки, яка є продовжувачем роду, - сказала Наталія Романова. – Натомість ми бачимо агресивну жінку, яка готова з легкістю демонструвати свої принади”. Найгірше те, що такий образ беруть собі за приклад дівчата, вважає голова облради.

Юним дівчатам під час „круглого столу” приділялась особлива увага. Так Людмила Калугіна, науковець Інституту акушерства, педіатрії та гінекології Національної академії наук України навела дані, що 2008 року в Україні жінки зробили понад 200 тисяч абортів! Серед них 101 аборт зробили дівчата віком до 14 років, а 3,5 тисячі абортів дівчата віком від 15 до 17 років. Медики не дарма приділяють велику увагу саме цій віковій категорії: лікарі переконані - дівчатам не можна робити аборти тому, що в них ще не сформована статева система. „Ми зафіксували багато ускладнень з причини абортів в ранньому віці, - говорить пані Калугіна. – Найгіршим результатом абортів в підлітковому віці є безплідність!”

Проти абортів виступає і церква, яка називає це великим гріхом. Геннадій Батенко, голова синодального відділу Української православної церкви (лікар у минулому) пропонує узаконити статус ембріона. „Провідні вчені в галузі генетики та ембріології стверджують, що життя людини починається під час злиття чоловічої та жіночої клітин, - сказав Г. Батенко. – Навіть перша клітина – зигота – вже містить всю генетичну інформацію про людину. Власне це вже і є людина!” На 18 день від зачаття вже реєструється перше серцебиття. Тож під час аборту все-таки відбувається вбивство, оскільки жива істота позбавляється життя, переконаний протоієрей Геннадій.

Для того, щоб зменшити кількість абортів та шкоду від них, учасники „круглого столу” запропонували конкретні кроки. По-перше, треба постійно проводити широку інформаційну кампанію, яка б створювала образ жінки-матері та інформувала про шкоду абортів. По-друге, треба внести зміни до навчальних програм про статеве виховання, які викладаються у школах та вузах. По-третє, треба активно консультувати жінок, які хочуть перервати вагітність. І четверте – законодавчо закріпити право кожного лікаря відмовитися від аборту. Всі ці кроки виписані у програмі, що її зараз готує Інститут акушерства, педіатрії та гінекології НАН разом з церквою та Міністерством охорони здоров’я. Народний депутат Валерій Дубіль пообіцяв, що докладе усіх зусиль, аби забезпечити даній програмі законодавчу підтримку.

Тож „лед тронулся”! Щоправда, остаточне рішення лишається за жінкою. Дай Боже, щоб у нас було більше жінок, які хочуть мати власних дітей!

Оксана Клименко






Коментарі (0)
avatar