реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Зимові поради від "Білої хати"

Передплата на газету "Біла хата" -- гарантія Ваших успіхів на саду і в городі! Наразі -- порція зимових порад.Перевіряйте стан кореневищ, коренеклубнів, живців, підвіял , всього, що зберіга є ться . Переконайтесь, що субстрат не пересохлий і не надто вологий. На дотик пісок, торф або тирса повинні бути вологими, але не мокрими, при стисканні вода капати не повинна.

* * *

Перевірте на схож і сть насіння квіткових культур і овочів, що зберігаєт е . Навіть якщо термін придатності, вказаний на упаковці закінчився, можна спробувати їх проростити. Покладіть на блюдці складену вчетверо паперову серветку і змочіть її кип'яченою водою. Зайву вологу зл ийте, насипте насіння. На тягніть на блюд ечко целофановий пакет і загорніть його, прикріпіть етикетку з назвою вигляду і сорту , поставте блюдце в місце з температурою +20-22 градуси.

* * *

Складіть списки насіння овочів і квіткових культур для весняного посіву. Буде корисно скористатися каталогами і довідниками, щоб підібрати рослини, пристосовані саме до кліматичних умов вашої місцевості. Майте на увазі , що насіння більшості багаторічників і деяких однорічників зберігає схож і сть не більше двох років і купувати його про запас немає сенсу. Не забудьте також про лотки для розсади, торф'яні горщики, міні-теплиці і ін.

* * *

Не забувайте, що в рихлому снігу миші-полівки створюють цілу мережу ходів і можуть дістатися до кори саджанців і молоденьких дерев. Накидайте сніг на стовбури дерев, але обов'язково утоптуйте його широкою смугою довкола дерева . У промерзлій землі миші вже не можуть робити ходи, а на поверхню виходять дуже неохоче. Кора яблунь і груш особливо користується попитом у гризунів, а врятувати деревце із знятою корою непросто навіть для професіонала.

* * *

Привертайте у свій сад птахів. Розвісьте годівниці з крупами і насінням, але не забувайте, що хлібом годувати диких пташок не рекомендується . Я кщо ви хочете насипати насіння соняшнику, то вон о повинн о бути не смаженими, а сало для синиць — несолон им . Пташки, що влаштувалися у вашому саду, знищать безліч комах-шкідників, крім того, веселі пташині трелі піднімуть вам настрій.




Теги:зимовий сад, Біла хата, поради, миші-полівки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar