реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Землячка- конгресвумен Вікторія Спартц не голосуватиме за допомогу Україні

Нині вся увага не тільки української, а взагалі світової спільноти прикута до того, чи нададуть Сполучені Штати Америки обіцяні та дуже потрібні Україні 60 мільярдів доларів – переважно військової допомоги. Ця допомога Україні дуже потрібна, адже за зволікання своїми життями платять українські військові.

Сенат США вже підтримав відповідний законопроєкт. Тепер за документ має проголосувати Палата представників і підписати президент Джо Байден.

Між тим, у Палаті представників Конгресу США більшість належить республіканцям, які час від часу роблять заяви, що не підтримають законопроєкту про виділення допомоги Україні. Відомо, що членкинею Палати представників є й Вікторія Спартц, політикиня з чернігівським корінням. Відомо, що вона народилася в місті Носівка на Чернігівщині в родині інженерів. Отримала ступінь бакалавра та магістра з міжнародної економіки в Київському національному економічному університеті. У 2000 році Вікторія вийшла заміж за американця Джейсона Спартца і переїхала до США. Там вона здобула диплом магістра з бухгалтерії в бізнес-школі Університету Індіани, де залишилася викладати.

Спартц працювала в бізнес-структурах і державних установах, зокрема на посаді фінансового керівника генеральної прокуратури Індіани. Має і власний бізнес у галузі фінансових консультацій, фермерському господарстві та нерухомості.

У 2017 році Спартц обрали до сенату штату Індіана, де вона замінила Люка Кенлі, який вийшов на пенсію.

Начебто вона як ніхто інший має гостро відчувати українську біду й усілякими способами допомагати. Але, на жаль, ні. У жовтні 2022 року Вікторія Спартц у Конгресі проголосувала проти виділення додаткових $12,3 млрд для України. Свого рішення конгресвумен українського походження не пояснила.

Також вона заявляла, що США нібито сумніваються, що американська допомога доходить до ЗСУ. У Білому домі тоді відповіли: після перетину кордону зброя – власність України.

Нині Вікторія Спартц заявляє, що не буде підтримувати законопроєкт щодо надання Україні допомоги на 60 мільярдів доларів. Таке рішення вона ухвалила навіть попри те, що, як сама зізналася в етері американського каналу CNN, навіть не читала цієї версії документа.

А не так давно оголосила, що хоче залишити Конгрес США. Видання CNN повідомляє, що противниця виділення Україні військової допомоги не балотуватиметься на жодну посаду в 2024 році, бо хоче більше уваги приділяти родині та дітям. Схоже, що це й на краще.

Світлана БІЛОУС, ЧеЛайн



Теги:Носівка, Україна - США, трампісти, Вікторія Спартц


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
У патріотизмі Вікторії не сумніваюся. Розцінюю її поведінку як підкорення партійній дисципліні. Тобто, впливовим на Республіканську партію силам.
Було б наївно думати про вплив Трампа.
avatar