реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Залужний сплутав карти ОП

Думаємо, і так зрозуміло, що в офісі президента України есе генерала Залужного, опубліковане англійським журналом "Економіст", викликало обурення та лють. Діапазон заяв стрибав від "Залужний вдарив на попередження" до класичного "англійка гадить". Що так обурило офіс Єрмаку?

Стаття Залужного вийшла підозріло синхронно з матеріалом Саймона Шустера в журналі "Time", де Зеленський зображений форменим невдахою, що зірвала мобілізацію і оточила себе типами, які самі не вірять у його успіх.
Ще есе Залужного вийшло практично того ж дня, коли конгресмени з Республіканської партії США зажадали від президентів Байдена та Зеленського дати їм чітку відповідь, якою вони бачать перемогу України, що для неї потрібно і в який термін ця перемога може бути досягнута? Залужний, за фактом, відповів на запитання американських парламентаріїв - замість Зеленського.

Зрозуміло, звичайно, що есе своє Залужний написав не в ніч перед публікацією, його матеріал якийсь час лежав в "Економіст" і чекав свого часу. А це означає, що Залужний давно дав оцінку ситуації на фронті, і ця оцінка сильно відрізняється від оцінки Зеленського.

Адже що у своєму есе сказав Залужний? Потрібна інтенсивніша мобілізація - а вона рейтинг Зеленського поховає. Потрібен ривок промисловості для створення технічних засобів, які забезпечать успіх на фронті. Для офісу Єрмака-Зеленського це означає, що треба йти на зустріч усім, хто може забезпечити промисловий ривок - тобто до Пашинського з його ракетами і броньовиками, до Свинарчуків з їх умінням видобувати неможливе прямо з надр держави-ворога.І страшно навіть сказати - до Порошенка, з його БПЛА "Посейдон", вантажівками та польовими лазнями.

Іншими словами, дотримуватися порад Залужного для офісу Єрмака означає визнати, що всі його попередні дії були низкою помилок і промахів. Ким буде Зеленський на цьому тлі?

Есе Залужного сплутало карти офісу Єрмака в ще одному напрямку. Ми писали, що команда Єрмака-Зеленського цілком серйозно розраховує відкупитися від Путіна Авдіївкою, щоб після вийти на заморозку війни і занурити Україну в стан "війни без війни". Винним за втрату Авдіївки та за невдалий наступ у Єрмака планували зробити саме Залужного. Контори Вови Петрова та Михайла Подоляка вже вишукують будь-який компромат на головкому, щоб обрушити високу популярність Залужного серед українців.

Проте Залужний, що називається, змахнув шаблею. Своїм есе він звернувся зокрема до народу – через голову президента. Залужний дав зрозуміти, він серйозно вірить у перемогу та планує продовжувати боротися. Після такого, будь-які дії влади, які хоч зовні нагадуватимуть саботаж, сприйматимуться саме як саботаж. Як навмисна спроба перешкодити ЗСУ перемагати.

Залужний перекинув м'яч на полі офісу президента. І там не знають, що з цим робити. Офіс Єрмака-Зеленського розгублений. І від того – злиться.

Ірина ЛУНЬОВА



Теги:Залужний, широка війна, команда ЗЕ, Єрмак


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Видно, що цей допис писався російською. Переклад жахливий.
Розраховано на кого і для чого?
avatar