реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

В Росію хотіли вивезти майже тону гранітних виробів

На Чернігівщині запобігли незаконному вивезенню до Росії 990 виробів з граніту

Вже друге порушення при вивезенні до Росії виробів з граніту припинили співробітники Чернігівської митниці ДФС спільно з прикордонниками протягом кількох останніх місяців. При здійсненні аналітичних заходів виявлено ризики при проведенні зовнішньоекономічної поставки виробів з граніту з Житомирщини до російського міста Брянськ. Про це повідомив відділ комунікацій головного управління ДФС в Чернігівській області.

Автомобіль з вантажем затримали у пункті пропуску «Сеньківка». У товаросупровідних документах було вказано, що переміщуються «камені для мощення (бордюр) з габро». Подальшою перевіркою, яка проводилась у Чернігові, встановили підміну: замість бордюрів в авто знаходились готові частини пам’ятників.

Загалом вартість предметів правопорушення склала близько 126 тисяч гривень. Саме у таку суму оцінили затриманий вантаж. Відносно особи, що вказала недостовірні відомості у декларації, порушили адмінсправу за статтею 472 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів, що є предметами порушення, з їх конфіскацією.



Теги:Контрабанда, ДФС в Чернігівській області, Чернігівська митниця, Брянськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar