реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

В новий рік – з бюджетом

Сесія Чернігівської обласної ради затвердила бюджет області та низку цільових регіональних програм у сфері економічного розвитку, покращення стану автомобільних доріг місцевого значення, матеріально – технічного забезпечення військових частин,, соціальної підтримки учасників російсько – української війни та членів їх сімей і добровольців. На виконання останньої з них передбачено майже 16 мільйонів гривень.

Доходи обласного бюджету передбачені у сумі більше 6 мільярдів гривень, в трохи меншій сумі – видатки. Тобто бюджет області збалансований. Та на пропозицію депутатів у ньому має бути додатково передбачені кошти на відкриття кардіологічного відділення на базі обласної лікарні, додаткові кошти на оздоровлення дітей. Депутати запланували нарощування темпів виробництва, збільшення обсягів експорту продукції на 8 відсотків, залучення в економіку краю близько 10 мільярдів гривень інвестицій.

Ряд обласних медичних заходів отримали статус комунальних некомерційних підприємств, що має посприяти їх самостійності для надання ефективної та своєчасної медичної допомоги мешканцям області.

Регіональна програма розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення на 2019-2022 роки. передбачає кількаразове зростання обсягів фінансових надходжень та сприятиме відновленню і розвитку автомобільних доріг загального користування місцевого значення з урахуванням маршрутного принципу та соціально-економічних пріоритетів розвитку регіонів і держави в цілому. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, сягає 3 мільярди 346 мільйонів гривень, надходження яких передбачається у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а також від інших джерел.

Депутати також проголосували за зменшення орендної плати ряду громадських організацій, затвердили рішення щодо поліпшення екологічної ситуації та підтримали призначення нових керівників обласного молодіжного театру та музичного коледжу імені Левка Ревуцького. В області на один ландшафтний заказник стане більше – депутати підтримали громадську ініціативу стосовно створення заказника «Бакумова гора» на площі 16 га без вилучення земельних ділянок між селами Манжосівка, Єгорівка та Дідівці Прилуцького району.

«Одним із основних завдань на наступний рік стане максимальне сприяння тому, щоб усі ці програми виконувалися і фінансувалися у повному обсязі», - каже голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Були також прийняті звернення до керівництва держави і Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика щодо критичної ситуації, спровокованої неправомірними діями посадових осіб Міністерства енергетики та вугільної промисловості та державного концерну «Укрторф» стосовно державного підприємства «Чернігівторф». Депутати звернулися до керівництва держави і щодо негативних наслідків внаслідок поштової реформи, яка проводиться нинішнім керівництвом «Укрпошти».
"Голос України"



Теги:бюджет, Чернігівська обласна рада, кардіологія, заказники, Ігор Вдовенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar