реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

У Носівці є вулиці Мазепи і героїв Крут

23 жовтня сесія Носівської міської ради, на виконання Законів України про декомунізацію, одноголосно прийняла рішення про зміну назв частини вулиць міста. Про це повідомляє сайт Носівська СЮТ

На сесії були присутніми 23 депутати з 30-ти. Доповідав перший заступник міського голови Андрій Перевера, співдоповідав – голова постійної комісії міської ради з гуманітарних і правових питань, а також з питань архітектури та будівництва, директор Носівської СЮТ Василь Кияниця.

Тепер у Носівці замість вулиці Ватутіна стала вулиця гетьмана Мазепи, замість Артема - відомого директора цукрового заводу Михайла Заболотного, замість Жукова - Сагайдачного, замість Котовського - Спасо-Преображенська, замість Фурманова - Грушевського.

Комісією з перейменувань були максимально враховані численні пропозиції жителів. При цьому мешканці з трьох вулиць, а саме: Матросова, Мічуріна, Молодої Гвардії назви своїх вулиць відстояли. За висновком Інституту національної пам’яті, їх назви можна було віднести на розсуд жителів, що й було зроблено.

Інша доля у вулиці Пархоменка, яка підлягала і підлягає перейменуванню, але її жителі висловили категоричну незгоду. У результаті, голоси депутатів розділилися як шість проти шести. Інші утрималися, або не голосували. Питання було відхилено. Далі все відбудеться у відповідності до законів України про декомунізацію.



Теги:декомунізація, перейменування вулиць, Носівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar