реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Тетяна Чорновіл: "Заступ" - підарешт!

Відома українська журналістка розповіла про піймані порушення виборчого законодавства, коли кандидат у депутати, який і став депутатом, грубо порушував закон. Тільки Тетяна Чорновіл помилилася - порушення піймала не "Опора" (про діяльність цієї організації на Чернігівщині практично нічого не відомо), а таки активісти партії "Свобода".

Далі Тетяна Чорновіл: " Мова йде про 208-й округ на Чернігівщині.

17 жовтня, за тиждень до виборів, спостерігачі громадської мережі "Опора" зафіксували наступне: у Бахмачі, у центрі міста, двоє молодиків роздавали містянам гроші "від кандидата Давиденка" під розписку та копію особистих даних. Порушники були затримані, причому із доказовою базою – "мішком", у якому виявилося 257 тисяч гривень та 80 комплектів ксерокопій паспортів. Гроші були розкладені у конверти по 250, 500 та 700 грн. За цими фактами порушено п'ять криминальных справ!!!

Проте цього мало.

Їх треба довести до кінця, аж до замовника (навіть колективного замовника).

Справа в тому, що Валерій Давиденко від імені якого роздавали ті гроші "виграв" вибори для себе, і зробив дуже пристойний результат для своєї партії.

Він балотувався від об'єднання "Заступ". Так от уявіть, "Заступ" в 208 окрузі на Чернігівщині взяв більше голосів ніж "Блок Петра Порошенка" та "Народний Фронт".

Давиденко переміг кандидата від Ляшка на окрузі Ляшка!!! (Саме цей округ вибрав депутатом в 2012 році лідера Радикальної Партії).

Звідки у Давиденка виявилися такі потужні "аргументи"?

Можна здогадатися, якщо знати, що Валерій Давиденко був заступником міністра АПК в уряді Азарова. Тодішній міністр АПК Присяжнюк, який працював під Юрієм Іванющенком, відомий як будівничий мега-корупційних схем (можна згадати мільярди для посередника-паразита компанії "Хліб-інвестбуд", відшкодування мільярдів липового ПДВ зернотрейдерам, та "безпредел" Держсільгоспінспекції).

А ще Валерій Давиденка називали кумом "сімейного" міністра Юрія Колобова. Те що вони близькі, підтверджує той факт, що в 2007 Колобов з Давиденком разом заснували "Терра Банк"."

Народний депутат Тетяна Чорновіл пише: "Депутати "Заступа" небезпечні для України тим, що є представниками великого агробізнесу, які звикли заробляти на різних схемах в АПК (на пільгах, дотаціях, липовому відшкодуванні ПДВ). І щось мені зовсім не хочеться опинитися в одній коаліції з потужною агромафією. (Тим паче, що один з заступників міністра АПК Присяжнюка, керівник Держсільгоспінспекції Сергій Трегубенко вже пройшов у ВР по списках Петра Порошенко і автоматично потрапляє в коаліцію). А у випадку укрупнення зграї представників цього виду об'єктивно буде куди важче ламати корупційні схеми в аграрному секторі, які легалізовані через закони і продовжують діяти. І ці схеми, нагадаю, напряму пов'язані зі зникненням українських сіл, зубожінням селянства та відсутності дрібного фермерства".



Теги:аграрне лоббі, тетяна Чорновіл, Заступ, вибори 2014, режим януковича, округ 208, свобода, Бахмач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar