реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

У Бахмачі піймали скупника голосів від "Заступу"

17 жовтня 2014 року в місті Бахмач за зверненням місцевої громади представники Всеукраїнського об'єднання «Свобода» зупинили масове скуповування голосів.

Роздавання грошей, яке було викрито, організував штаб кандидата у народні депутати у 208-му виборчому окрузі від партії «Заступ» Валерія Давиденка – колишнього заступника міністра агрополітики в уряді Азарова Анатолія Присяжнюка.

Як повідомляє прес-служба ВО «Свобода», під час затримання скупників із ними було виявлено суму у майже 260 тисяч гривень та список осіб, які вже отримали гроші.

Роздавання коштів було організовано посеред міста: людям видавали конверти й брали розписки в одному із неробочих кіосків. У конвертах, які отримували жителі Бахмача, були різні суми: 250, 500 і 700 гривень.

Про цю ситуацію представники громади повідомили місцевий осередок ВО «Свобода». По прибуттю на місце свободівець Денис Сергієнко разом із прихильник об'єднання виявили в кіоску та біля нього близько 50-70 осіб, які стояли в черзі на отримання коштів. Штабісти Давиденка мали дві коробки, у яких тримали гроші для роздачі та папери з розписками від тих, хто вже отримав фінансове заохочення за майбутній голос.

На місце одразу ж викликали наряд міліції, яка прибула близько 12:00. Одну зі коробок скупники виборців змогли винести з приміщення, іншу ж вдалося затримати разом із її власником до прибуття міліції. Жителі Бахмача повідомляють, що штаб кандидата Давиденка влаштував у окрузі цілі фальсифікаційні «піраміди» із призначенням сотників і десятників, які підкуповують виборців.

Чоловік на прізвище Скребець, який організовував підкуп, намагався уникнути відповідальности, показуючи посвідчення депутата Носівської районної ради від Партії регіонів. Однак, попри це, за наполяганням представників «Свободи» та в їхньому супроводі міліціянти забрали злочинця у місцеве відділення МВС. Зауважимо, що згадана особа на цих виборах зареєстрована спостерігачем від «Опозиційного блоку».

Для того, аби врешті-решт було відкрито коробку, яку Скребець тримав із собою, чекали 5,5 годин. Міліціянти намагалися всіляко уникнути виучення коробки та її відкриття, тому довелося чекати на постанову суду, а свободівцям – заодно ще й стерегти затриманого. Після відкриття коробки, в ній було виявлено 258,5 тисяч гривень, а також розписки від близько 70 осіб про отримання коштів. За фактом підкупу виборців було порушено кримінальне провадження, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Окрім того, свободівець Сергій Денисенко повідомив, що 18 жовтня до нього надійшла чергова інформація про скуповування голосів з боку представників кандидата від партії «Заступ» – тепер уже в селах Бахмацького району.

Як зазначає активіст «Свободи», штабом Валерія Давиденка керують два колишні начальники районних та один екс-заступник керівника обласного управління МВС із кадрових питань. Сам же ж кандидат працював в уряді Азарова – заступником одіозного Анатолія Присяжнюка.

До того ж, слід зауважити, що адвокат, який згодом прибув із обласного центру захищати інтереси затриманого скупника голосів Скребця, узимку керував антимайданівськими акціями в Чернігові.Вголос



Теги:Заступ, вибори 2014, свобода, регіонали, Бахмач, підкуп виборців


Читайте також



Коментарі (0)
avatar