реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

Свічка за Чорноволом

Перший голова чернігівського Руху Валерій Сарана та перший скарбник Руху Валентин Ральченко сьогодні в прес- клубі "Просвіта" ділилися спогадами про Вячеслава Чорновола, день народження якого щойно минув.

Валентин Ральченко: "Коли він був у Чернігові, в мене на квартирі ми приготували йому вечерю з компанією. Зустріч тривала три з половиною години і весь цей час розмова йшла про літературу, музику, культуру - жодного слова про політику!".

Валерій Сарана:" Пригадую як він їздив до сватів у Коропський район. там наготували, як завжди готують у селі - мо' півкабана, і горілку. А виявилося, що в холодному клубі зібралися селяни послухати Чорновола - і він покинув родичів та весь час проговорив з людьми. А тоді ще й їхав на Сумщину, то буквально хвилин 15 побув у сватів і попросив нас, чернігівців, ще лишитися, щоб родичі не образилися - адже стільки наготували!".

Звичайно, спогади торкалися і політики. Обидва учасники зустрічі переконані, що загибель Вячеслава Чорновола була спланованим вбивством. Як сказав Валерій Сарана, якби жив Чорновіл, то багатьох подій би в Україні негативних не було, а багато - пішли б іншим шляхом.



Теги:Вячеслав Чорновіл, прес- клуб Просвіта, Герой України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar