реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Перший герой

Зараз багато розумних заднім умом - чому здали Крим без бою? чому не стріляли на Донбасі? чому, чому...

Та все просто: ми всі, усе суспільство, були під столітніми чарами - ну як же стріляти по росіянах?! вони ж наші, хай навіть не брати, але ж свої, близькі...

Першим, хто розірвав цю ману, був старший лейтенант (на той час) Вадим Сухаревський. Це він став першим українським офіцером, який дав команду стріляти по окупантах- росіянах і тим зламав столітній ступор українців. Було це на Донбасі, біля Семенівки. Коли він побачив, як російські бойовики Гіркінда убивають наших бійців спецпідрозділу СБУ "Альфа", дав команду своїм стріляти. Він сказав це колоритно, із застосуванням спонукальної лексики монгольсько- московського походження...

І його команда стала визначальною. Наче зірвало якусь пелену. Українські солдати перестали боятися стріляти по росіянах. Спустив заржавіле гальмо всеукраїнської терпимості і толерантності.

Хто ж такий Вадим Сухаревський?

Він мав тоді 30 років, родом із Берегового на Закарпатті і це також символічно в контексті мадярських зазіхань на нашу Срібну землю. Спершу закінчив ліцей з військовою підготовкою у Мукачевому, далі вчився у Львові, в Інституті сухопутних військ. Встиг повоювати в Іраку, у складі миротворчої місії - учасник битви за Ель-Кут. У серпні 2014 року був поранений. Далі навчався в Національному університеті оборони імені Івана Черняховського. Воював за Маріуполь, за Луганський аеропорт.
Зараз має звання полковника, командир 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Нагороджений орденами "За мужність" III ступеня, Богдана Хмельницького двох ступенів. Герой України з 2022 року.

Перемоги тобі, воїне!

А нам треба чути про нього - а не про тих арахамій та інших спиногризів українського народу!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Вадим Сухаревський, російсько - українська війна, Василь Чепурний, Герой України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar