реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Сьогодні Юрія Коптєва урочисто вітають у Прилуках

Відомому будівельнику і меценату Юрію Коптєву сьогодні виповнюється 50 років. Знаного земляка будуть урочисто вшановувати у Прилуцькому міському Будинку культури.

Ось що написав у своєму привітанні голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко:" Своїми добрими справами та благодійними ініціативами, здійсненими за покликом душі та з любов’ю до отчого краю, Ви заслужили визнання, повагу та авторитет серед земляків, які люблять рідне місто і пишаються ним.
Присвоєння Вам звання Почесного громадянина Прилук стало гідним втіленням вдячності жителів краю за різнобічну меценатську діяльність, спрямовану на вирішення актуальних суспільних проблем у галузях культури, освіти, медицини, соціального захисту, спорту. Активна життєва позиція, розуміння проблем і реалій сучасного життя дозволили Вам зробити вагомий внесок у відродження й збагачення традицій нашого народу, збереження та примноження культурно-історичної спадщини Чернігівщини й усієї України".

Зусиллями Юрія Коптєва відреставровано Театральну площу Прилук, краєзнавчий музей, встановлено пам'ятники Тарасу Шевченку, актору Миколі Яковченку, поетесі Любові Забашті -- у Прилуках, актору Гнату Юрі у Києві, композиція Марку Бернесу у Ніжині. Зараз надана допомога для продовження реставрації українського храму у Прилуках, розглядається питання про встановлення пам'ятника кінорежисеру Олександру Довженку у Чернігові. Хоча відреставровано і пам'ятник Лєніну також -- на прохання міської влади Прилук...

Зрештою, якби всі українці, що стали громадянами Російської Федерації, хоча б частково повертали на батьківщину свої кошти і енергію душі -- Україна стала б іншою. Як і Росія...

Тож з роси і води Юрію Коптєву!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Прилуки, Україна - Росія, меценати, Юрій Коптєв


Читайте також



Коментарі (8)
avatar
1
Василю, ганебна традиція перйменовувати вулиці, міста і інші об"єкти іменами живих вождів була встановлена атеістами більшовиками у 20-х роках. Відновлення у Прилуках цієї традиції є махровим атавізмом.
Тільки це вже викликає певну підозру у щирості і повазі христіанських цінностей цим громадянином Росії, а прилуцької номенклатурі і їх виборців в меншовартості і ідолопоклонстві.
avatar
2
а що в Прилуках є вулиця імені Коптєва? я, принаймні, про це не пишу, бо не знаю...
avatar
3
Урочистості відбудуться на вул. ім ювіляра. Тобто саме на одній з центральних і старовинних вулиць де і знаходиться будинок культури, який на гроші цього громадянина було реставровано. Там же поставлено пам"ятник Яковченку.

Вікіпедія: "У грудні 2011 року у Прилуках було прийняте рішення перейменувати одну з центральних вулиць Переяславську на вулицю імені Юрія Коптєва."
avatar
4
"Бійтеся данайців, що дари приносять"

Підтримуючи Московський патріархат, створюючи пам’ятники діячам радянської та російської культури, ремонтуючи пам’ятник Леніну, який знищував багатих людей, Ю.Коптєв прив’язує Україну до радянського минулого, до російської імперії.
Його діяльність можна порівняти з роллю троянського коня.
Який тут вклад в державотворення та розвиток сучасної української культури.
Для мене він є провідником "Русского мира".
Прикро, що деякі патріоти підтримують трубадурів імперії.

Слава Україні!
avatar
5
«Прикро, що деякі ПАТРІОТИ підтримують трубадурів імперії».

Если они «підтримують трубадурів імперії», то разве можно их называть патриотами?
Напомню:
«Патрио́т — патриотичный человек — тот, кто любит своё Отечество, предан своему народу, готов на жертвы и подвиги во имя интересов своей Родины».

В средствах массовой информации оппозиционеры очень любят друг друга, и себя в том числе, называть патриотами. Они так часто это слово используют, что оно уже потеряло свою значительность.
Пронёс флаг по улице или разбил памятник (не всегда бесплатно и закрыв лицо платком) – и ты уже патриот! Крикнул «Слава Украине!» и «Геть банду!» – и ты дважды патриот. Порвал флаг противников, растоптал портрет их партийного лидера и сжёг их литературу – и ты уже патриот-герой!
Так, где же эти многочисленные украинские патриоты, которые во имя интересов Украины решат общественные проблемы в отраслях культуры, медицины, образования, спорта и приумножат культурно-историческое наследие Черниговщины?
Где вы украинские патриоты-меценаты? Нет их, спрятались, деньги, сэкономленные на нашей с вами зарплатах, считают. Им не до нас!
А если некоторые «патриоты» считают, что надо отказаться от помощи земляка-мецената Юрия Коптева, то тогда откажитесь и от других благодетелей – представителей других стран – Канады, США, Западной Европы, Китая и др. Их помощь – не такая уж и бескорыстная, как на первый взгляд вам кажется.
А вообще-то вы лучше у прилуччан спросите – нужна им помощь земляка или нет. Пусть они это решают, а не вы – патриоты.
avatar
8
taras1313, безсумніву, наступний етап цього мацената: своя людина у ВРУ і вирішення своїх бізнесових планів за рахунок дурних хохлів, які хочуть жити на дурняк.
avatar
6
Віват Коптєву!
avatar
7
Коптев - це агент впливу Москви. На жаль наші продажні чиновники топчуться навколо нього з простягнутою рукою. Дуже мало українських проетктів спонсорує цей "кудесник". А те, що вулицю його імям ще при житті назвали до 50-річчя - ганьба. Може знають, що довго не проживе?
avatar