реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Розбився президент Ірану

Рятувально-пошукові команди знайшли уламки гелікоптера, у якому летів президент Ірану Ебрагім Раїсі.
Про це заявив керівник іранського товариства Червоного Півмісяця Пір Хоссейн Коліванд, передає Укрінформ із посиланням на IRNA.

За його словами, команди рятувальників прибули на місце катастрофи. Коліванд не надав інших деталей, зауваживши, що «стан (гелікоптера – ред.) поганий».

В той же час загибель президента Ірану - союзника Росії мало що значить для зміни антиукраїнської і антизахідної політики країни, оскільки вона керується аятоллами, фетви (послання) яких обов'язкові до виконання всіма громадянами країни. Іран - шиїтська країна, що перебуває в протистоянні також з іншими мусульманськими країнами, які є суннітськими.

Більш важливою є загибель міністра закордонних справ Ірану Хоссейна Амір-Абдуллахіана, що також перебував у гелікоптері. Адже як казав екс- міністр закордонних справ України Володимир Огризко, іранські дипломати - найбрехливіші у світі.

Проте, принаймні, загибель Раїсі є добрим знаком для сотень родин іранців, родичі яких були знищені за смертними вироками, що ним підписані.

За матеріалами ЗМІ



Теги:шиїти, Україна - Іран, широка війна


Читайте також






Коментарі (0)
avatar