реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Школа "попливла"...

У Городні на Чернігівщині просто перед сильною зливою будівельники

У школі на Чернігівщині будівельники залишили учнів та вчителів без даху над головою
зняли покрівлю з навчального корпусу школи та поїхали геть. Вранці вчителі та учні не впізнали школу, котру дощ заливав водою всю ніч, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Деякі уроки довелося скасовувати, зокрема фізкультуру, бо спортзал перетворився на басейн. Рятувати кабінет хімії прибігли вчителі, бо технічний персонал уже не міг упоратися, а вода ще прибувала. Із двох класів інформатики винесли 24 комп’ютери, евакуювали кабінет музики, а парти прикрили поліетиленом. Навчальний корпус одразу вирішили знеструмити, щоб не сталося закорочення.

Уроки перенесли у класи поверхом нижче. Світла там немає, про завершення уроків учнів сповіщають дідівським методом – дзвоником у коридорах. Загалом будівельники оголили 830 квадратних метрів приміщення. Бригада зняла старий шифер перед вихідними – і пішла на відпочинок, попри несприятливий прогноз погоди. Директор Світлана Хоменко дивується такому рішенню ремонтників. Замінити в школі покрівлю просили давно, шість років тому навіть підготували проект, але грошей дочекалися лише цьогО року. У відділі освіти пояснюють, що хотіли б усе зробити впродовж літа, однак не склалося. «Як тільки ми отримали гроші на рахунок, ми одразу розпочали роботи. Роботи почалися першого вересня о 14:00 годині, щойно закінчилося свято лінійки», - твердить керівник відділу освіти Городнянської РДА Юрій Гриценко.

Підрядник Анатолій Чоботар запевнив, що відрядив до школи додаткову зміну будівельників, хоча його хлопці працюватимуть у борг, бо фінансування йому пообіцяли розтягнути до грудня. Адміністрація ж школи рахує збитки, бо після такого ремонту покрівлі доведеться відновлювати класи і спортивний зал. Хто це компенсуватиме – тепер вирішить прокуратура. Депутати Городнянської ради вже готують звернення до правоохоронців.

Кореспондент ТСН Алла Скорик



Теги:ремонт шкіл, городня, Алла Скорик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar