реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

ЩОБ СЕРЦЕ БУЛО ЗДОРОВИМ. Поради від "Білої хати"

Думаєте, що проблеми із серцем вас не стосуються? Насправді, близько 20% людей, які помирають від інфарктів, навіть не підозрюють про те, що хворі. Як провести профілактику в домашніх умовах?

1. Пийте молоко. Нещодавнє дослідження британських лікарів довело, що в людей, які споживають молочні продукти принаймні тричі на день, кров’яний тиск нижчий, ніж в інших. А високий тиск своєю чергою шкодить судинам і може стати однією з причин інфаркту або інсульту. Як стверджують дослідники, тим, хто стежить за своїм серцем, треба їсти більше йогуртів, м’якого і твердого сиру — із низьким показником жирності.

2. Займайтеся гімнастикою. Легкі вправи також допомагають нормалізувати тиск і тренують серцевий м’яз. Найліпше підійдуть будь-які розтяжки, дихальна гімнастика або навіть йога. Головне — не перенапружуватися і робити вправи регулярно.

3. Їжте рибу. Постійне вживання риби допомагає впоратися із прискореним серцебиттям і навіть легкою аритмією, які своєю чергою можуть спричинити інфаркт і навіть смерть. Такі дані отримали співробітники Гарвардського медичного центру. Вони стверджують, що тим, хто турбується про своє здоров’я, достатньо їсти рибу один-два рази на тиждень, і бажано, щоб страва була жирною — із тунця чи лосося, наприклад.

4. Вживайте соки. Британська академія наук оприлюднила дані дослідження, згідно з якими гранатовий сік зміцнює кровоносні судини і навіть допомагає їм відновлюватися. Крім того, якщо кожного дня випивати по склянці цього соку, ви позбудетеся проблем із холестерином: під впливом речовин, що містяться в соку, холестеринові бляшки зменшуються майже удвічі. Якщо немає можливості вживати гранатовий сік, пийте апельсиновий, грейпфрутовий, яблучний, морквяний та інші соки або їх суміші.

5. Замість солі — соєвий соус. Лікарі Національного університету Сінгапуру радять щодня додавати в супи, гарячі страви та салати не сіль, а темний соєвий соус. Це допоможе вашому організму боротися зі шкідливими наслідками куріння, зайвої маси тіла і навіть діабету. Однак будьте уважні: соус сам по собі може містити досить багато солі, тому перед придбанням читайте, що написано в розділі «склад» на етикетці.

6. Частіше смійтеся. Згідно з даними Мерілендського медичного інституту, під час перегляду комедій кровообіг у людини набагато кращий, ніж під час перегляду драм і мелодрам. Для профілактики серцевих недуг лікарі радять сміятися не менше 15 хвилин на день.

7. Здоровий сон — здорове серце. У жінок, які сплять менше 5 годин на добу, ризик отримати серцево-судинне захворювання аж на 30% вищий, ніж у тих, хто спить по 8 годин. Секрет у тому, що недосипляння може стати причиною гормонального дисбалансу, порушити рівень цукру в крові і зіпсувати вам тиск. Тож, вдосталь насміявшись, випийте склянку теплого молока і лягайте спати.

8. Дихайте глибше. Звичайна людина у стані спокою робить від 16 до 19 вдихів на хвилину. Щоб нормалізувати свій тиск, спробуйте зменшити цю цифру до 10. Як стверджує дослідник британського Інституту вивчення старіння Девід Андерсон, така нескладна дихальна гімнастика гальмує в організмі процес виділення солей у кров, який своєю чергою і підвищує тиск.

9. Слухайте приємну музику. Група лікарів з Оксфордського університету виявила: те, що ми слухаємо, впливає на наш серцевий ритм. Тиха музика з повільним ритмом сприяє уповільненню серцебиття, а отже дає вашому серцю хороший перепочинок.

____________________________________________________

УЧІТЬСЯ НЕ ДРАТУВАТИСЯ

Якщо смуга невдач занадто затягнулася, то не так вже й легко здолати власне роздратування (не допомагають навіть автотренінги). Психологи у цьому разі дають такі поради:

1. Намагайтеся на залишатися наодинці зі своїми проблемами. Поділіться переживаннями з близькими, друзями. Співчуття і зацікавленість співбесідника полегшать ваш стан.

2. Якщо на вас «напав» гнів, займіться якоюсь фізичною працею, це допоможе його нейтралізувати.

3. Інколи варто поступитися. Розумні вчинки викличуть повагу з боку оточення.

4. Абсолютно у всьому не можна досягти успіху. Тому не розпорошуйте своєї уваги та сил, сконцентруйтеся на чомусь одному.

5. Не вимагайте непосильного ні від себе, ні від інших.

6. Якщо ви любите покритикувати своїх близьких, то варто перестати це робити. Шукайте в рідних людях більше позитивних якостей і під час взаємоспілкування частіше згадуйте про них. Це допоможе під час суперечки не доводити себе до роздратування і всі конфліктні ситуації розв’язувати спокійно.

____________________________________________________

ШАМПУНЬ ШКІДЛИВИЙ ДЛЯ ВАГІТНИХ

Група американських учених Університету Пітсбурга, провівши низку досліджень, виявила, що вагітні, користуючись шампунем, можуть зашкодити здоров’ю майбутньої дитини. Консервант, що міститься в шампуні та зволожувальних засобах, шкодить формуванню нервових клітин плода.

Проте вчені закликають не панікувати з цього приводу. Керівник дослідження, нейробіолог Еліас Айзенман вважає, що на звичайних людей, які користуються шампунями, або на перукарів, котрі піддаються меншому впливу консерванту порівняно з працівниками косметичних фабрик, речовина може і не чинити значного негативного впливу.

Та все ж учений вважає, що тут є над чим замислитися. Фахівець не рекомендує вагітним працювати на косметичних фабриках, оскільки це може призвести до аномалій у формуванні нервової системи плода.

На думку експертів, повністю відмовитися від використання шампуню з консервантом неможливо. Адже консервант значно подовжує термін зберігання косметичних засобів.

____________________________________________________

МОБІЛКА МОЖЕ СПРИЧИНЯТИ АЛЕРГІЮ

Японський лікар Хаджим Кімата із лікарні Унітіка в Кіото вважає, що мікрохвилі, які випромінює мобільний телефон, можуть активізувати антигени, які зумовлять алергійні реакції. Та це загрожує лише людям, які вже страждають від алергії.

Лікар запропонував 52 алергікам переглянути кінофільм, який тривав 1 годину. Під час перегляду половині учасників було дозволено користуватися мобільними телефонами, у інших телефони були вимкнені. «Коли ми зробили аналізи, то виявили, що мобільні телефони підвищили в крові рівень хімікатів, які спричиняють алергійні реакції типу екземи, сінної лихоманки та астми», — розповів Кімата.

Одночасно виявилося, що шкіра власників мобільних телефонів значно чутливіша до кліщових алергенів домашнього пилу. У зв’язку з цим лікар вважає, що алергія деякою мірою пов’язана з використанням мобілок.




Теги:поради психолога, вагітні, Шампунь, профілактика хвороб, хвороби серця, алергія, мобілка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar