реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ревізори повернули сільраді гроші, що «заблукали»

В Омелянівській сільраді ревізія КРУ встановила фінансових порушень на загальну суму близько 990 тис грн.

Контрольно-ревізійний відділ в Козелецькому районі провів ревізію Омелянівської сільської ради за період 2008 — 2009 роки, у ході якої виявлено фінансових порушень на загальну суму 988, 77 тис грн.

Зокрема, ревізори встановили, що згідно з договором від 05.02.2007 між Козелецькою РДА та ТОВ «КІН» землі запасу Омелянівської сільради (за межами населеного пункту) площею 0,7 га на 49 років були надані в оренду ТОВ «КІН» під комплекс сервісного обслуговування автомобілів. Та упродовж трьох років бюджет сільради не отримав від орендаря жодної гривні.

Подальші контрольні дії допомогли встановити доволі цікаву річ. З’ясувалося, що ТОВ «КІН» акуратно перераховувало належну орендну плату за землю. Проте на інший рахунок — не Омелянівської сільради, а… Козелецької селищної ради. Внаслідок цього перша зазнала збитків на 85 тис грн.

Та ані голову, ані головного бухгалтера Омелянівської сільради, котрі зобов’язані контролювати надходження до бюджету, це чомусь не турбувало. І тільки за результатами ревізії кошти, що «заблукали», врешті-решт надійшли за адресою.

Крім того, ревізія встановила фінансові порушення, що призвели до недонарахування працівникам сільради зарплати на суму 5 тис грн, незаконних видатків на 11 тис грн, завищення вартості активів внаслідок несписання приватизованого житлового фонду на 874 тис грн тощо.

За результатами ревізії на сільського голову та головного бухгалтера сільради складено протоколи про адміністративні порушення.

Прес-служба КРУ в Чернігівській області




Теги:розкрадання, фінансові порушення, місцеве самоврядування, КРУ, Омелянів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar