реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Бахмацьку лікарню "нагріли" на 280 тисяч

При плановій ревізії фінансово-господарської діяльності Бахмацької центральної районної лікарні за 2008 —2011 роки Контрольно-ревізійне управління в Чернігівській області встановило фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 284 тис гривень

Зокрема, як з’ясувалося під час ревізії, вартість проїзду медичних працівників за маршрутом Бахмач – ЦРЛ — Бахмач частково компенсувалася перевізнику за рахунок місцевого бюджету. Внаслідок цього районний бюджет зазнав збитків на 90 тис гривень.

— Бахмацька центральна районна лікарня, дійсно, розташовується неблизько — на відстані 8 км від міста. Проте виділення бюджетних коштів на оплату вартості проїзду медиків на роботу і додому було однозначно незаконним. Адже жодний із заходів з охорони здоров’я таких витрат не передбачає. Тож відповідальність за це порушення лежить не лише на керівництві лікарні, але й на фінансовому управлінні РДА, — пояснили ревізори.

Крім того, упродовж періоду, що підлягав ревізії, лікарня оплачувала працю медичних працівників, які проводили медогляди на платній основі, за рахунок фінансування установи за загальним фондом (а не спеціальним). Таким чином, медичному закладу було завдано матеріальної шкоди на 128 тис гривень.

Також були виявлені факти недоотримання лікарнею власних надходжень та покриття витрат орендарів тощо.

За результатами ревізії на трьох посадових осіб складено протоколи про адміністративні порушення. Головному лікарю направлено вимогу щодо усунення порушень. До установи ініційовано застосування фінансових санкцій у формі зупинення операцій з бюджетними коштами. Про результати контрольного заходу поінформовано Бахмацьку районну державну адміністрацію та прокуратуру Чернігівської області.

Прес-служба КРУ в Чернігівській області



Теги:фінансові порушення, КРУ, Бахмач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar