реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ресторан –ретранслятор російських каналів

Новгород- Сіверський та Семенівський райони – два прикордонні з Росією райони, де стабільно голосують за проросійські партії і промосковських кандидатів. Що й не дивно: в інформаційному плані вони перебувають невідлучно під ковпаком російської пропаганди – скажімо, послухати тут українське радіо чи подивитися український телеканал дуже проблематично. А в шкільній бібліотеці на Новгород- Сіверщині я особисто знаходив кілька штук книжок про …юність Леніна. Це, зауважу, після декомунізації і під похитування голів вчительками:»Де вони і взялися – ми ж бібліотеку чистили!».

Тому інформація про транслювання в новгород- сіверському ресторані «Квадрат» заборонених російських телеканалів мене особисто не дивує. Єдине, що дивує - нарешті Національна рада з питань телебачення і радіомовлення стала на це реагувати. А про діяльність представниці Нацради в області я вперше оце й почув за кілька років її перебування на посаді…

На сайті Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення повідомляється, що припинення трансляції телеканалів сталося після скарги уважного мешканця області, який добросовісно не полінувався написати скаргу, що в ресторані «Квадрат» транслюються «Russia Today TV (RTTV)», «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «ТНТ», «Россия-24», «НТВ-МИР», «СОЮЗ». Працівники управління СБУ провели профілактичну бесіду з керівництвом ресторану і показ телеканалів припинено.

Нагадаю, що «Голос України» публікував статтю «Тиха московська експансія» про сприяння владою Новгород – Сіверського району виділення десятків гектарів земель на кордоні з Росією прихильникам «руського мира». Після публікації жодного посадовця не звільнено, лишень повідомлено про відкриття кримінального провадження, результатів якого, звісно, нема."Голос України"



Теги:російська пропаганда, Новгород- Сіверський, Кауфман, інформаційний простір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar