реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Ракетний удар і службова недбалість

В розслідуванні удару по театру службова недбалість не виключена.Після російського удару ракетою по чернігівському драмтеатру імені Т.Шевченка слідчий відділ обласного управління СБУ розслідує три кримінальні справи.

Як повідомив прокурор Кирило Пугачов через «Суспільне Чернігів», одне з проваджень кваліфіковане за статтею «порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством». Воно стосується саме нанесення удару по будівлі обласного драмтеатру, руйнування будівель, смерті та травмування людей. Друге провадження порушили за статтею «Несанкціоноване поширення інформації про розташування та переміщення Збройних сил України». Третє стосується службової недбалості.

Прокурор Кирило Пугачов, зокрема, каже: «Це надається оцінка діям саме службових осіб, щодо погодження, надання дозволів на проведення даного заходу. Точно можу вам сказати, що на даний час про підозру нікому не повідомлялось за цими фактами. Встановлюються обставини. Ви розумієте, що значний обсяг слідчих дій необхідно провести для доведення будь-якого з цих трьох фактів. Це й допити осіб — понад двісті лише потерпілих, які отримали поранення, велика кількість потерпілих. В яких пошкоджене житло й автомобілі. Треба допитати людей, призначити відповідні експертизи, щоб встановити всі ці обставини».

Слідство також збирає інформацію від розвідувальних та інших відповідальних органів, аби встановити військову частину збройних сил РФ, яка стоїть за ракетною атакою на Чернігів.



Теги:широка війна, прокуратура Чернігівської області, Чернігівський театр, СБУ, ракетна атака


Читайте також



Коментарі (0)
avatar