реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Зрадник готував удари по залізниці

У Чернігівській області затримали ворожого агента, який готував ракетний удар по об'єктах залізничної інфраструктури на Півночі країни. Зрадником виявився працівник компанії "Укрзалізниця" — він є ідеологічним прихильником рашизму.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

За даними правоохоронців, контррозвідка зірвала спробу рашистів завдати вогневого ураження по стратегічних об’єктах "Укрзалізниці" у Чернігівській області. У самому обласному центрі було затримано ворожого агента, який готував ракетний удар.

Одним із "доручень" для зловмисника були платформи для вантажного обслуговування рухомих складів. Щоб виконати поставлене ворогом завдання, він повинен був перевірити розвіддані окупантів, які стверджували, що українські військові використовували залізничну лінію для переміщення військової техніки.

Аби це з'ясувати, він приховано шпигував за рухом ешелонів й фіксував напрямок їх маршрутів та місця для зупинок. Дані, які він отримав, потрібно було передати куратору з Росії у вигляді координат залізничної гілки та пунктів вантажного обслуговування рухомих складів. Для підтвердження своїх даних зловмисник хотів сфотографувати вказані об'єкти.

ворог планував використати цю інформацію для завдавання ракетного удару по інфраструктурі "Укрзалізниці", щоб порушити логістику ЗСУ. Але завдяки своєчасному викриттю зрадника та його затриманню під час виконання завдання від ворога вдалося зірвати передачу агентурного "звіту" до Росії.

За інформацією від СБУ, з минулого року він став активним учасником російських Telegram-каналів і у такий спосіб потрапив у поле зору окупантів. В ході обшуку в оселі затриманого вилучено мобільний телефон і планшет, які він використовував для комунікації з агресором через месенджер. За цей злочин чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За журналістськими даними, мова йде про Володимира Мельника.



Теги:зрадник, Укрзалізниця, широка війна, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar