реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

ПЦУ відроджує келію на Афоні

Представники ПЦУ та Оргкомітету в рамках реалізації проєкту «Україна – Афон» відвідали місце, де ведуться будівельні роботи з відновлення давньої келійної Обителі Святих Архангелів на Святій горі Афон.

Головна ціль візиту полягає у подальшій реалізації проєкту, початком відновлювальних робіт. Зробили заміри території, топографію та геодезію, облік всіх дерев, з яких понад 60 оливкових.

За минулий рік на відбудову вдалося зібрати лише 5% від запланованої суми, тоді як загальна сума складає більше 800 тис євро і не просто на реконструкцію, а на реалізацію повномасштабного будівництва з руїн. Про це пише сайт "Вчасно"

Концепція розділена на два етапи відновлення. Перший – архітектурне та будівне відродження келії, а другий – розбудова українського осередка на горі: паломницького центру – будинку для паломників та ветеранів війни, трапезної, молитовної кімнати, альтанки, садів з Лаврами та Оливами, територіального благоустрою як піші доріжки та дороги на території осередку.

Для реалізації проєкту та збору коштів у цьому році запланована промо кампанія «Великий Великодній збір», яка стартуватиме 9 квітня та триватиме до 5 травня – Воскресіння Христового.

В рамках промо кампанії організатори закликають усіх небайдужих зробити свій внесок, представників ЗМІ, волонтерів, публічних особистостей, представників бізнесів, усіх мирян.

За словами Дениса Руденко, організатора та керівника проєкту “Великий Великодній збір” прийшов момент українського відродження: «Чим швидше ми здобудемо духовну перемогу, відродимо присутність українства на Святий горі Афон, місця де ”проживає” Богородиця, де зазвучать молитви українською мовою та за Україну, тим швидше настане мир, перемога, справедливість, швидше завершиться війна, а це означає – менше смертей військових, цивільних, дітей і, якнайшвидший початок відновлення України».

Протоієрей Роман Когут, Клірик Київської єпархії Православної Церкви України, керівник Паломницького Центру зазначає, що відбудова келії Х століття – є відновленням та важливим кроком для збереження ідентичності української православної традиції, знаковою подією для українців усього світу, бо проєкт сприяє єднанню, зціленню, адже щодня кожен небайдужий віддає пожертву, стає частиною відродження українського.

Громадяни України, українські воїни та паломники з усього світу приїжджатимуть до цієї келії для очищення, відновлення та зцілення, бо ми – українці – того варті!



Теги:Афон, українське православ'я, пцу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar