реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Пам'ять єпископа Никона вшанували чернігівці, кияни і земляки

10 річницю упокоєння єпископа Никона у чернігівському храмі святих князя Михайла і Федора, де він похований, вшанували заупокійною Літургією.

Богослужіння очолив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн у співслужінні архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія та 14 священнослужителів. Пом'янути свого владику прийшли чернігівці, що добре його знали, а також і ті, що моляться нині біля його поховання і отримують душевну втіху.

Приїхали також родичі покійного владики з Рівненщини, зокрема, сестра Софія Максимівна, священики з Києва, з якими він навчався та починав священиче служіння.

Хоча поминали річницю смерті, але загалом це була світла подія -- владика Никона був першим справжнім українським архієреєм на чернігівськиій кафедрі і залишив по собі добрий слід.

Після Літургії та панахиди єпископа Никона громада храму пом'янула спільною трапезою, за якою прозвучало немало хвилюючих спогадів та розмірковувань на тему Царства Небесного, у якому, як впевнені багато чернігівців, душа владики Никона зараз перебуває.



Теги:єпископ Никон, Київський патріархат, Чернігівська єпархія, архієпископ Євстратій


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Владика Никон став першим архієреєм, який поклав дорогу розбудові церковного життя на Новгород-Сіверській землі наприкінці 90-х років. Тоді ми організували діяльність кількох громад УПЦ КП.На жаль тодішня влада і області і району, як повідомляв у одному з листів владика Никон, чинила перешкоди задля відвернення його присутності на святкуванні 900-ліття бувшого князівства, оскільки мало бути присутнім керівництво іншої церкви. Та він і тоді не образився, бо казав, "що молимося за порозуміння і за нашу впевненість і правільності великої справи творення УПЦКП..." Тож пам'ять про нього і у серцях новгород-сіверців буде жити вічно. Амінь.
avatar