реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Очищений ПідВал

Експозиція, що працюватиме навіть під час повітряних тривог, відкрилася у Чернігівському художньому музеї імені Г.Ґалаґана. Бо вона розташована у підвалі. Новий художній простір так і зветься – ПідВал.

Чому виділено другу частину слова? Бо й сам музей розташований на Валу – в історичному центрі древнього міста. А приміщення музею колись було дівчачою гімназією і побудовано так добротно, що у міцності підвальних стін сумніватися не доводиться.

Приміщення, що раніше слугувало сховищем і складом для непотребу, працівники музею вирішили перетворити на комфортний простір, який забезпечуватиме відвідувачів найважливішим в умовах сьогодення – безпекою. Раніше переважна більшість площ музею незаконно належала приватній структурі, яка просто паразитувала на державному закладі. Тепер, після звільнення більшої частини площ, з’явилась можливість і для креативу музейників.

«Ми давно думали, що тут має бути перехід і водночас виставковий простір. На жаль, так склалося, що таким поштовхом стало повномасштабне вторгнення, ми використовували цей простір як укриття. Але наприкінці 2022 року за кошти обласного бюджету зробили косметичний ремонт цього приміщення як укриття і плюс – як виставково-мистецького простору», — каже Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Ґалаґана.
Розпочали роботу простору з символічної виставки під назвою «Те, чого не існує» турецького автора Бедрана Текіна.

Як розповів директор музею Юрій Ткач, фотовиставка присвячена переміщеним особам. І саме це символічно – це укриття і ця фотовиставка про те, що вони також шукають укриття в своєму житті.

Фото Віктора Кошмала



Теги:Чернігівський художній музей, Юрій Ткач, виставки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar