реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Нові тарифи і перерахунки

Тариф на водопостачання та водовідведення зросте з 1 квітня, однак зміни у платіжках українці побачать у травні, коли сплачуватимуть за попередній місяці.

Нові тарифи НКРЕКП встановить, скоріш за все, на такому рівні:
Чернігівводоканал – 38,5 гривні (19,14 / 19,36).

З квітня українці зможуть виписувати електронні рецепти на ліки за спрощеною процедурою. Виписувати електронний рецепт зможе будь-який лікар, навіть якщо з ним не укладена декларація. Але пацієнт має бути обов'язково зареєстрований в ЕСЗ - електронній системі охорони здоров'я.

У разі відсутності електроенергії, перебоїв в роботі електронної системи або за бажанням пацієнта лікар також зможе виписати паперовий рецепт.

Для боротьби з самолікуванням багато раніше безрецептурних препаратів тепер будуть продаватися за рецептом. До них відносяться антибіотики, психотропні, гормональні, протисудомні ліки, препарати для лікування артеріального тиску, серцевих захворювань.

Прем'єр Денис Шмигаль запевнив, що тарифи на електроенергію до 30 квітня залишатимуться без змін. Тож у квітні тариф залежатиме традиційно від обсягу спожитих кіловатів:

1,44 гривні за кіловат-годин для тих, хто спожив до 250 кіловат-годин;
1,68 – понад 250 кіловат-годин на місяць.
Механізм ПСО діятиме до 30 квітня цього року. Таким чином ціна на електроенергію до кінця опалювального сезону залишиться незмінною.

З 1 квітня 2023 року діятиме нова форма для податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних, які з вказаного періоду платники зобов'язані реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних. От якраз у час війни треба міняти форми накладних...

Це також стосується й податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до таких накладних, які складені до 1 квітня 2023 року та не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних.

З 1 квітня для працюючих пенсіонерів проведуть перерахування пенсій. Це стосується українців, які вийшли на пенсію в 2021 році і продовжують працювати, тобто їх страховий стаж за 2 роки збільшився на 24 місяці.

Саме ці категорії пенсіонерів отримають перерахунок пенсій. Розмір перерахунку індивідуальний для кожного пенсіонера.



Теги:уряд Шмигаля, нові тарифи, електроенергія, перерахунок пенсій, нові ціни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar