реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Новгород - Сіверська "Просвіта" слухала "Акурайку"

Зборам Новгород- Сіверського товариства "Просвіта" передувало представлення дилогії голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василя Чепурного в міській бібліотеці. Книги публіцистики "Акурайку" та "В осім барку" стали предметом розмови про наші стосунки з Росією, про українську політику, про діалекти, що побутують в Авдіївці і які автор вважає відгоміном реліктової мови Київської Русі.

Представлення вів відомий громадський діяч, депутат Новгород- Сіверської районної ради Борис Домоцький. Він наголосив на глибокому патріотизмі автора -- свого друга. І показав як влада й досі боїться гострого українського слова: на представленні мали бути сільські бібліотекарі, яким не часто вдається спілкуватися з письменниками. Але їх повезли ...у село.

Василь Чепурний зауважив про новгород- сіверські порядки: "Не може бути доброї роботи в районі, якщо керівник має родичів і, певно, рахунки в Ізраїлі". Не дивно, що місцева влада не хоче сприяти спілкуванню такого автора...
Розмова на представленні йшла про китайську загрозу для росії, про розпад Російської Федерації, про оілгархічний капіталізм, створений режимом Кучми -- на ці теми і прикордонному районі уникають говорити приїжджі політики. Проте для просвітянина нема закритих тем...


Збори новгород- сіверської "Просвіти", що відбулися пісдя представлення книг, обрали головою товариства Раїсу Пашкову. А її чоловік, кобзар Володимир Пашков, прикрасив зустріч чудовим виконанням своїх творів.



Теги:Василь Чепурний, Просвіта, Акурайку, Новгород- Сіверський, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar