реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

ЦП "Просвіти" не віддає "Сіверщину" рейдерам

Центральне правління Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка розглянуло питання про перевірку діяльності Чернігівського обласного об'єднання, що проводилася контрольно- ревізійною інспекцією за скаргою, підписаною директором ТОВ РВЦ "Сіверщина" Іриною Браженко, редакторами "Сіверщини" та "Білої хати" Олександром Супронюком і Сергієм Кордиком.

В обговоренні акту перевірки, зачитаного головою контрольно- ревізійної інспекції Олексієм Черняхівським, виступили член комісії Петро Антоненко, голова обласного товариства Василь Чепурний, члени правління обласної "Просвіти" Валерій Сарана та Володимир Ступак, професори Олександр Пономарів та Іван Ющук, режисер Дмитро Ломачук. Підсумки обговорення підвів голова ВУТ "Просвіта" ім. Т.Шевченка Павло Мовчан.

Відкинуто спроби нав'язати думку про якусь "кризу" в чернігівській "Просвіті" -- її активно поширюють рейдери, які тільки користувалися "Просвітою", а нічого для неї не зробили. Також визнано недоцільною пропозицію Петра Антоненка про позачергову конференцію, адже чергова звітно- виборна конференція відбулася півроку тому. Насправді чернігівська обласна "Просвіта", як зауважили професори Олександр Пономарів та Іван Ющук, є однією з найдієвіших в Україні.

Натомість головну увагу Центральне правління зосередило на обговоренні питання повернення газети "Сіверщина" законному власнику -- чернігівській "Просвіті".



Теги:Василь Чепурний, Сіверщина, Просвіта, Чернігів, Павло Мовчан


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Скільки Антоненко буде ото крутить разом з рейдершою Жогалко, як а захопила у "Просвіти" "Інтермеццо"?
avatar
2
Борітеся - поборете!
avatar
3
Главное -- заработать бабло на Просвите. Вот идея Догалко. А Петя подвизался, чтоб отомстить за Сиверщину, от которой он квартиру получил...
avatar
4
Ви показали переказ, а можете показати конкретне, офіційне рішення ЦП "Просвіти"?
avatar
5
я не зрозумів нічого -- Сіверщину у Лазаря і Аверченка відбирати будуть коли? А то на неї дивитися гидко? І що там крутить Антоненко -- хто розкаже, бо Просвіта, схоже, навіть своїх зрадників не видає...
avatar