реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Не порівнюйте з Черчілем!

10 травня 1940 року король Георг VI офіційно призначив Вінстона Черчилля прем'єр-міністром Великої Британії.
Цю посаду він отримав не як лідер партії, яка перемогла на виборах, а внаслідок надзвичайних обставин.
7-9 травня 1940 року Палаті громад відбулися так званні «Норвезькі дебати», спричинені поразками, які німці завдали Союзникам у квітні 1940 року в Норвегії.

Крім того 10 травня почався генеральний наступ Вермахту на Західному фронті. І хоча дебати закінчилися голосуванням про довіру прем'єр-міністру Невілу Чемберлену, це призвело до його відставки та формуванням нового уряду, але вже під керівництвом Вінстона Черчилля, який керував Великою Британією аж до закінчення війни в Європі в 1945 році.

Президента України Володимира Зеленського його прихильники порівнюють з Вінстоном Черчиллем (навіть якось відзначили його премією імені останнього).Але головна відмінність між ними полягає не в пафосі виступів (віддамо належне артистизму нашого Президента), а в тому, що Черчилль сформував на широкій основі коаліційний уряд, включивши до його складу представників всіх опозиційних партій.

(Наприклад - лідер лейбористів Клемент Еттлі став віце-прем‘єром. А в 1945 році він виграє у Черчилля вибори).
Адже під час війни архітектура влади має об‘єднувати націю, а не роз‘єднувати.

Натомість в Україні, в умовах війни, ми не маємо уряду національної єдності. На порядок денний виносяться питання, які розколюють суспільство. Чомусь на думку Банкової громадяни України мають або воюювати, або допомагати коштами воювати. Причому мовчки.

Питання, наприклад, приватизації, ринку землі, ефективності державного адміністрування, відбудови країни, освіти та ін. взагалі не мають нас стосуватися.

Сергій ЧАПЛИГІН



Теги:Друга світова, Сергій Чаплигін, Черчілль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar