реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Посередині шляху...

Вчора з сином дискутували - чи є харківсько-херсонська операція по звільненню України нашим Мідвеєм?
Мідвей - це острів у Тихому океані, здобуття якого американцями у війні з японцями під час другої світової поклало початок поразці імператорській Японії. (Знавці уточнили, що бої були біля атолу, бо сам острів і так належав американцям). До перемоги ще було далеко, але символічна назва цього острова - Половина Шляху. І вона підтвердилася. Принаймні геніальний японський флотоводець адмірал Ямамото після Мідвею зрозумів, що Японія програє війну.

Так ось я вважаю, що звільнення Харківщини і Херсона стало таким нашим Мідвеєм. Так, і до перемоги ще далеко.
З різних причин. Проте дивімося з якими кислими мордами стояли на церемонії так званої інавгурації московського правителя його соратники- "подєльнікі"! Тільки в очах глави ФСБ Патрушева я помітив інтерес: ти диви, як ловко грає роль двійник!

Росія ставила за мету захопити всю Україну, принаймні по Галичину, а тепер вдовольняється знищеними впень Авдіївкою та Мар'їнкою. І навіть при відсутності західної зброєвої допомоги аж на протязі півроку не змогла стратегічно просунутися. Тож, переконаний, всі ці патрушеви - кужугетовичи та інші співучасники прекрасно зрозуміли: програш неминучий. Питання часу. Тож і на мордах їх читалася одна думка: як зіскочити?

Зрозуміли це і в світі і першим - Китай. Просто зміцнілий дракон потребує весь час харчів і тому виснаження Росії - це його енергетичний, а часто й фізичний (нафта, ліс, території) харч.

Зрозуміла це і квола Європа. І хоча гальський півень то кукурікає про введення своїх військ в Україну, про що його ніхто не просить, то в присутності товарища Сі заявляє, що Франція з Україною "не в одному човні", але загалом Захід пробуджується і в тихих фінів у три зміни працюють снарядні заводи...

Коли почнеться наша видима всім перемога? Як і в другу світову - коли виробництво зброї вдвічі перевищуватиме аналогічне в країнах Осі (Росія, Китай, Іран, Північна Корея).

А поки що свій Мідвей ми пройшли... Син назвав мене оптимістом, але хіба не так?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Друга світова, російсько - українська війна, Василь Чепурний, Мідвей


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Усім уже зрозуміло, що без перемін усередині країни, перемога буде лише на горизонті. Так що середина шляху зовсім близько.
avatar