реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

НАТО доведеться воювати з Росією

Деякі країни НАТО можуть захотіти ввести війська в Україну, якщо на літньому саміті Альянсу в Вільнюсі Києву не нададуть реальних гарантій безпеки. Про це екс-очільник НАТО Андерс Фог Расмуссен сказав для The Guardian.

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Расмуссен заявив, що група країн НАТО може захотіти розмістити війська в Україні, якщо на Вільнюському саміті країни-члени Альянсу, включаючи США, не нададуть Києву відчутних гарантій безпеки. На його переконання, навіть якщо одна група держав надасть Києву гарантії, інші не допустять, щоб питання про майбутнє членство країни в НАТО залишилося поза порядком денним на саміті.

Так він прокоментував слова нинішнього генсека НАТО Єнса Столтенберга, який сказав, що у Вільнюсі говоритимуть про гарантії безпеки для України, але відповідно до статті 5 Вашингтонського договору НАТО надає повноцінні гарантії безпеки лише повноправним членам блоку.

«Якщо НАТО не зможе домовитися про чіткий шлях вперед для України, існує ймовірність того, що окремі країни можуть вжити заходів. Ми знаємо, що Польща дуже залучена до надання конкретної допомоги Україні. І я не виключав би можливості того, що Польща ще сильніше залучиться до цього контексту на національному рівні, а за нею підуть країни Балтії, можливо, включаючи можливість розміщення наземних військ», – зауважив Расмуссен.

«Ми не повинні недооцінювати польських почуттів. Поляки відчувають, що Західна Європа занадто довго не прислухалася до їхніх застережень щодо справжньої російської ментальності», – додав Расмуссен.

Підрив Каховської ГЕС, тобто свідоме створення катастрофи, до чого вдалася Росія, означає: якщо буде квола реакція Заходу - наступний крок це аварія на Запорізький атомній станції. Вона також окупована кацапами. Україну ж принизливо тримають у приймальні НАТО.

А для українців неминучим постає питання: хто ж розмінував Чонгар? Хто поставив зрадників у СБУ?

Василь АВДІЙ



Теги:Балто - Чорноморський союз, широка війна, Україна - НАТО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar