реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Запрошення України в НАТО є!

Фінальний текст по саміту НАТО у Вільнюсі – завершено!

Ситуація наступна. В фінальному комюніке мало бути таке формулювання: «Ми надішлемо запрошення до НАТО, коли союзники погодяться і будуть виконані вимоги».

Потім Зеленський розкритикував дії НАТО у твіттері. Документ почали переписувати. Знаю, що навіть були сварки між учасниками обговорень. На жаль, змінити нічого не вийшло, бо конфлікт є конфлікт.

Тут для нас одразу два висновки. Перший – в офіційному документі НАТО щодо нас вже вжито слово «Запрошення». Це суперважливо. І кожен, хто розуміється в дипломатії це розуміє.

На відміну від позиції Альянсу у 2008 році та невизначеності у формулюваннях, процес зрушив з місця. І вже ясно, чим це завершиться. Ми будемо в НАТО.

Другий висновок – треба дотискати союзників. Строки ви вже знаєте. Наступний саміт відбудеться у Вашингтоні вже в 2024 році. Важливо витратити цей час на дійсно переконливі речі.

Ну а мій інсайд повністю справдився. Запрошення згадується у фінальному комюніке.

Розумію, всім хочеться більшого й прямо зараз. Але нам головне – тримати стрій і нарешті завершити цю кампанію по вступу до НАТО. Впевнений, це в наших силах.

Олексій ГОНЧАРЕНКО



Теги:Україна - НАТО, широка війна, Олексій Гончаренко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar