реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Начальник культури" програв голові "Просвіти"

Колегія апеляційного суду Чернігівської області у складі головуючого М.Позігуна, суддів В.Губар та О. Євстафіїва, після детального розгляду суті справи, відмінила рішення Деснянського районного суду (суддя Н.Лямзіна) і відмовила Сергію Мойсієнку в задоволенні його позовних вимог до Василя Чепурного, обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка і ТОВ "РВЦ "Сіверщина".

З Мойсієнка С.М. ще й має бути стягнуто 243 гривні в повернення судового збору за апеляційний розгляд справи.

Суть позову Сергія Мойсієнка (на час подачі - начальника департаменту культури, туризму, національностей та релігії ОДА) в тому, що йому крепко не сподобалися публікації сайту "Сіверщина", а відтак, йдучи за принципом "я начальник - ти дурак", вирішив посудитися.

Оскільки грамотності юридичної йому не додала і професійний юрист департаменту, то й подав він позов проти "Просвіти" тільки за те, що та своїм правлінням висловилася за звільнення його з посади, проти ТОВ "РВЦ Сіверщина", яке не має жодного стосунку до сайту, та до мене особисто, бо щиро вважав (а мо й не щиро - хіба їх розбереш чих начальників, що учора в ПР, сьогодні в БПП, а завтра - "куда нада?"), що то я веду проти нього якусь незрозумілу особисту війну.

Хоча я в культурі не працюю, на його місце жодних претензій не мав, а публікації обласного штабу національного спротиву та правління "Просвіти" робив, відповідно, як керівник прес- служби штабу та голова громадської організації.

Деснянський районний суд в особі судді Лямзіної кілька разів пробував зібратися для розгляду справи, але весь час суддя то хворіла, то ще десь була відсутня. Коли ж буяло літо відпусток і я не прийшов один раз на судове засідання - швиденько було ухвалено рішення на користь С.Мойсієнка. Хоча, маючи великий досвід участі в судових засіданнях, я вперше бачу таке неграмотне юридично рішення. Починаючи від хибних адрес і посад...

Звісно, я подав апеляцію - колегія суддів збиралася кілька разів і минулого разу добре розклала Сергія Мойсієнка. Та так, що на заключне засідання він і не прийшов - ще б пак, адже тоді довелося б показати суду копії документів про продаж та приватизацію знаменитої квартири на Масанах, яку він отримав з волі тодішнього голови ОДА В.Хоменка! І суми б виплили, і обставини - бо суд, наприклад, цікавився: а як то можна було отримати трикімнатну квартиру з розрахунку на зареєстрованих двох синів, якщо один з них був "закріплений" у відокремленій частині відомчого гуртожитку, перетвореного на квартиру (90 кв.м) для сина начальника? До речі, і зараз син Мойсієнка з сім'єю живе на 90 метрах фактично окремої квартири, вилученої від гуртожитку працівників культури.

На суді Сергій Мойсієнко відмовлявся і щодо професійної сцени, яка заробляє гроші в приватного підприємця, а була подарована Батурину. Звісно, він нічого про неї не знає, як і про кримінальне провадження з приводу цієї сцени, порушене обласним управлінням внутрішніх справ... Такий начальник, що не знав і про піврічне "лежання" цієї сцени у філармонійному центрі... А тепер ця сцена на виборах заробляє гроші на Красній площі - звісно, і підприємець не може пояснити де вона в нього взялася, і Мойсієнко ні при чому, і грошей ніхто ніде в очі не бачив...

Думаю, що ми ще почуємо про розвиток цієї справи. Але - на все свій час... Наразі атаку на "Просвіту" знову відбито. А Сергій Мойсієнко новою (?) владою призначений керувати обласним музично- драматичним театром імені Т.Шевченка.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, УМВС в Чернігівській області, чернігівська Просвіта, Veritas


Читайте також



Коментарі (0)
avatar