реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

На Чернігівщині вчаться гастротуризму

Півсотні учасників навчання - перший крок до відкриття на Придесенні туристичних маршрутів, в основі яких буде... гастрономія.

Адже чернігівське пиво, ніжинський огірок, сокиринська медовуха є вже широко знаними. А ще ж є особливий рецепт приготування огірків з м'ясом на Корюківщині, ґартаначка у Носівці, шулики в Замглаї... А за чернігівською картоплею заготівельники їдуть звідусіль.

Зрештою, в Україні такі ексклюзивні маршрути вже є - в Одеській області у рамках проекту Європейського союзу "Географічні зазначення" створено і функціонує пілотний маршрут "Дорога вина та смаку Української Бессарабії". А Чернігівщина має свої, не менш цікаві гастрономічні особливості.

Після обговорення в обласній адміністрації, у якому взяли участь представники громад області, організатори туризму, створено ініціативну групу, яка вже до відкриття туристичного сезону має напрацювати свої конкретні пропозиції.
"Голос України"



Теги:Носівка, Замглай, гартаначка, гастротуризм, шулики, Чернігівська ОДА, ніжинський огірок


Читайте також



Коментарі (0)
avatar