реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Можливий перелом у протиповітряній боротьбі

Хто уважно слідкує за зведеннями Генштабу, ППО щодо ракетно- шахедних кацапських атак вчора не могли не помітити не тільки прикру невідповідність числа випущених і збитих ракет, але й несподіване повідомлення: 20 ракет внаслідок дії засобів радіоелектронної боротьби не втрапили в ціль. Такого раніше не було. Це перше повідомлення такого роду.

Що ж трапилося?

Під час ракетної атаки російських терористів 13 січня українські сили протиповітряної оборони вивели з ладу понад 20 запущених росіянами ракет за допомогою засобів радіоелектронної боротьби. Якщо це дійсно так, ця подія може стати переломом українських можливостей у сфері РЕБ. Про це пише ISW у своєму звіті за 13 січня. Аналітики відзначають, що Україна раніше не повідомляла про вдалу протидію ракетам за допомогою РЕБ – виводилися з ладу тільки безпілотники.

У звіті також зазначається, що кампанія атак російських терористів на українські міста та адаптація України до відбиття цих терактів набуває характеру технологічних перегонів. Росіяни намагаються здолати українську протиповітряну оборону, тоді як українці вигадують все нові й нові способи знищення російських ракет та безпілотників.

Українці продовжують дивувати світових військових аналітиків.

Василь ЧЕПУРНИЙ

Фото ілюстративне



Теги:широка війна, РЕБ, ракетна атака, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar