реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Міфи про «велетнів» і «карликів»: Боровик про Куровського

У газеті «Деснянська правда» (№78 за 6 вересня) була опублікована стаття «Важкоатлетичні» зазіхання політичних карликів» П. Куриленка. У зв’язку з тим, що в ній згадується моє ім’я, я вирішив її прокоментувати і додатково викласти свої думки та бачення тих процесів, що відбуваються зараз у 209-му виборчому окрузі.

По округу на початку виборчої кампанії висунулись 18 кандидатів, але Партія регіонів зняла свого представника (до речі, за деякими оцінками, досить непоганого депутата обласної ради — пана Кульбака), і зараз залишилося поки що 17 претендентів на звання депутата.

Вдумайтеся! Діюча партія влади, маючи численні важелі адміністративного і бюджетного впливу, знімає свого кандидата! Що це означає? Та лише одне: Партія регіонів має тут іншого кандидата. Зрозуміло, що таким кандидатом є так званий політичний «велетень», як називає його автор статті: «У цьому окрузі є визнаний і незаперечний фаворит — чинний народний депутат Іван Куровський, який давно працює на Чернігівщині та добре відомий її мешканцям».

Давайте спочатку розберемося з визначенням. Хто такий фаворит за словником Єфремової? Дослівно: «Любимец влиятельного или высокопоставленного лица, имеющий благодаря этому какие-либо выгоды. Тот, кому отдают предпочтение перед другими… любимчик». Нема питань і жодних заперечень!

Перед початком виборчої кампанії я зустрівся з керівництвом області, більшістю керівників районів, головами міст і райцентрів, що входять до мого виборчого округу. Я повідомив про своє висування та розповів про принципи нашої кампанії. Я пообіцяв вести її коректно, навіть не називаючи прізвищ своїх конкурентів, а говорити про принципи. У мене до всіх було єдине прохання: також діяти коректно і неупереджено, не блокувати зустрічей з виборцями, не застосовувати так званого «адмінресурсу». Від кожного представника влади я отримав запевнення в цьому. Але насправді все робиться навпаки.

Перші прояви нами були зафіксовані в м. Ніжині, коли почала надходити з неофіційних джерел інформація про негласну рекомендацію заступника мера міста Баранкова О.Г. не надавати рекламної площі на біл-бордах для розміщення нашої реклами. Потім — вказівки блокувати зустрічі з виборцями на підприємствах і закладах, практично відкрита рекомендація скасувати заплановані велопробіг і тенісний турнір до Дня міста.

Верхом цинізму можна назвати дії голови Носівської райдержадміністрації Анатолія Красносільського, який по телефону вимагав від керівництва музичної школи скасування зустрічі. Зустріч з мешканцями Носівки таки відбулася того дня. Але просто неба і перед зачиненими дверима школи. Після подання в прокуратуру, проведення мітингу на центральній площі ми добилися свого: 29 вересня будемо проводити зустріч із носівцями в тому ж приміщенні, куди нам намагалася заборонити вхід місцева влада!

Не хочеться витрачати час на розповіді про те, як плануються місцевою владою всі більш-менш значущі події і свята в окрузі за участю лише одного кандидата, немовби він іде на вибори один-єдиний. Це є грубим порушенням чинного законодавства, яке говорить про рівні права всіх кандидатів. Хочеться сказати владним активістам: «Не грайтеся з долею і з порушенням законів! Навіть на ваших очах за досить короткий період часу декілька разів змінювалася влада. Знайте: цей процес не зупинився! Невже хтось наївно думає, що він навічно недоторканний і непокараний?»

Щоб зняти всі запитання про рівень і підготовленість до законотворчої діяльності в парламенті, запрошую політичного «велетня» на дебати в будь-якій формі і в зручний для нього час. Я навіть готовий оприлюднити ті питання, що буду ставити:

1. Які законопроекти він вніс до Верховної Ради і які закони були прийняті, з тих що він пропонував, за час його перебування депутатом?
2. Чому він зрадив фракцію «Батьківщина» і особисто Юлію Тимошенко, вийшовши з її лав у найтяжчий період, після приходу до влади Віктора Януковича?
3. Чому він голосував за Пенсійну реформу?
4. Чому він голосував за мовний закон?
5. Чому його син теж вийшов із фракції «Батьківщина» в Київраді?
6. До якої фракції збирається вступити в майбутньому парламенті в разі його проходження?

Щодо інших закидів, висловлених у статті на мою адресу. Пана Яковишина я бачив один раз у житті років п’ятнадцять тому, і про нього в мене залишилися досить позитивні враження завдяки його своєрідній безпосередності, розкутості у висновках. Але приписувати йому якийсь стосунок до мого висування кандидатом у депутати — маячня! Нагадаю, я іду за підтримки опозиції і є єдиним узгодженим кандидатом від восьми політичних партій: «Батьківщина», «Фронт змін», «Народна самооборона», «Народний рух», «Громадянська позиція», «За Україну!», «Реформи і порядок», Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

А згадування мого покійного батька і його посади за часів СРСР і зовсім є некоректним! Про його роботу, вимогливість до себе і до інших, порядність запитайте у срібнянців, варвинчан та чернігівців, які жили і працювали в ті часи. У нас з батьком були розбіжності у поглядах на шлях розвитку України та деякі інші політичні події. Але я дуже поважаю людей старшого покоління і знаю, що більшість з них, як і мій батько, залишаться при своїх переконаннях, тому дуже коректно поводжуся з ними, доводячи, що Україна в 1991 році вибрала правильний шлях. Всі люди, причетні до національного руху на Чернігівщині, гадаю, знають мою участь у подіях національного відродження.

Я іду в парламент не заробляти гроші, скуповувати землю чи підприємства. Я йду працювати — приймати закони, які змінять мою Батьківщину. За моєї безпосередньої участі, моїх колег та членів Альянсу «Нова енергія України», який я очолюю, підготовлено більше десяти законопроектів і прийнято три закони, які реформують енергетику України. І це наша команда зробила, не будучи присутньою у Верховній Раді! А що зробили ви, шановні діючі депутати, що знову хочете отримати депутатський мандат?

З повагою до земляків, виборців, моїх опонентів і до їхніх думок —
Валерій БОРОВИК,
кандидат у народні депутати по 209-му виборчому округу
.



Теги:Ніжин, Іван Куровський, округ 209, Валерій Боровик


Читайте також



Коментарі (0)
avatar