реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Масштаби сурогату вражають

Служба безпеки України спільно з податковою міліцією управління ДФС в Чернігівській області викрила у Чернігові підпільне виробництво алкогольної продукції.

Як повідомляє прес-група управління СБУ в області, кілька мешканців Чернігова організували на території орендованих складських приміщень та у власних домогосподарствах два цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю. Сурогат зловмисники виготовляли із сировини сумнівної якості в антисанітарних умовах. Готову продукцію під виглядом відомих вітчизняних та іноземних брендів продавали приватним особам через Інтернет та до закладів роздрібної торгівлі регіону. Товар замовникам доставляли особисто та через кур'єрів. За попередніми підрахунками, щомісяця зловмисники збували контрафакту майже на 9 мільйонів гривень.
Було проведено п'ять обшуків у різних місцях виготовлення та зберігання підробок і внаслідок цього вилучено виробниче обладнання, 3,5 тонни спирту, тару, готовий до реалізації сурогат. Вартість контрафакту за цінами чорного ринку спеціалісти оцінили більш як у мільйон гривень.

Кримінальне провадження відкрито за статтею про незаконне виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів. Певна річ, слідство має дати відповідь і на питання: як таке масштабне виробництво залишалося тривалий час непоміченим?
"Голос України"



Теги:Контрафакт, СБУ, сурогат, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar