реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Лукавство місцеблюстителя

Росія воює з Україною. Це знають усі. Крім УПЦ Московського патріархату. Бо її священноначаліє так і не засудило ні окупації Криму, ні російської агресії на сході України.

Ба, більше, пономар Києво- Печерської Лаври під кликухою "Ромашка" був снайпером, що вбивав українців. Був, бо і його поклали. Коли убили - Лавра від нього відмовилась. Хоча послухати виступи митрополита Павла про Україну в "гробу і в бєлих тапочках", то й не дивно, що там скопище смердючих "ромашок" над сонмом києво-печерських святих.

Аж тепер, коли українські війська стали чистити Донбас від рашистської зарази, прокинувся місцеблюститель УПЦ Московського патріархату митрополит чернівецький Онуфрій (Березовський). І звернувся до парафіянина УПЦ МП Президента Порошенка з лементом - "абіжають!".

Хто посмів? Виявляється, не абіжали російські терористи, які перетворили церкву у Слов'янську в склад боєприпасів і вбили парафіян протетстантської церкви. Не ображали і тоді, коли на блок-посту вбили священика УПЦ МП, що пробував їх остудити. Аж тільки українські війська стали ображати. У Первомайську, який ще звільняють від окупації.

Митрополит Онуфрій жаліється на жорстокі знущання: " Священнику были поставлены вопросы, касающиеся внутренней деятельности прихода, а именно: как распределяются церковные средства, почему на территории храма находится охрана и много других вопросов. Кроме этого, в адрес Церкви и священнослужителей прозвучали безосновательные обвинения. В завершение так называемой беседы П. Кишкарь заметил, что он, как командир информационного отдела АТО батальона «Донбасс», имеет полное право заходить в любые места, учреждения и организации и делать все необходимое для блага Украины".

А промосковського митрополита це так і душить - от коли російські бойовики заходили і стріляли з території храму, то було в нормі? До речі, а чим закінчилась історія про роздачу автоматів в одеському монастирі, де править україноненависник митрополит Агафангел?

Митрополит Онуфрій скаржиться далі: "Еще один досадный случай произошел 30 июля 2014 года в селе Красноармейское Новоазовского района Донецкой области. К дому протоиерея Игоря Сергиенко, настоятеля Свято-Александро-Невского храма, подъехал автомобиль с надписью «Днепр», из которого вышла группа неизвестных и также вооруженных людей в форме защитного цвета. Протоиерей Игорь в священническом облачении (подрясник и крест) вышел им навстречу. В свой адрес он услышал оскорбительные слова пренебрежения к священническому сану, вопрос сколько денег он направляет в Москву и обвинения в пособничестве бандитам".

Щодо посібництва бандитам церквою УПЦ Московського патріархату - суща правда. Зайдіть у Чернігові в будь-який їх храм: скрізь на чільному місці, мало не на амвоні, т.зв. ікони царя Ніколая Другого, а в лавках - повно російської монархічної літератури. А ще ж і агітація за Путіна була...

Митрополиту Онуфрію хай буде відомо, що жодного священика українські війська не вбили, не взяли в заручники і навіть не затримали, хоча багатьох є за що, судячи по Слов'янську, Краматорську і Одесі. А ось українському архієпископу Клименту у Криму росіяни дачу спалили, в Донецьку викрали священика Юрія, архієпископ Луганський Київського патріархату Афанасій переховується після погроз бойовиків. Тих бойовиків, що благословляє УПЦ Московського патріархату.

...Зрештою, один Березовський у нашій свіжій українській історії уже був - командуючий Чорноморським флотом. Зрадник. Сподіваємось, що він один - такий Березовський.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:російські агенти, УПЦ МП, митрополит Онуфрій, Луганськ, Крим


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Московські попи на чолі з Кірілом зайняли позицію вичікування не з власного сумління і віри.
Вони добре розуміють, що виступити на захист єдності України - зрадити Москві і "рускаму міру", відверто і відкрито підтримати терористів і окупацію - втратити  українські парафії на Волині і Центральній Україні і не тільки.
Останнього вони найбільше бояться.
avatar