реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Ліквідувати районні ради пропонує Владислав Атрошенко

Після відвідання Вінниці, яка успішно розвивається, міський голова Чернігова Владислав Атрошенко на своїй сторінці в мережі Фейсбук розмістив пропозицію про ліквідацію районних рад у місті.

"Чим менше ми бюджетних ресурсів витратимо на утримання влади – тим більше їх буде на розвиток", - пише Владислав Атрошенко.

"Попри коментарі, які, я бачив про районні ради в місті, стверджую: вони місту не потрібні. Це рудимент усіх функцій, - переокнаний міський голова. - Як центру керування достатньо одної міської ради. Усі ці функції забезпечуються в повній мірі з одного центру. Натомість утримання їх апарату, утримання будівель, опалення, машин, витрати на бензин і так далі – це додаткове навантаження на бюджет при всіх інших рівних. І над цим я би теж просив замислитися і підійти до цього відповідально. Тому що ми «з’їдаємо» наше майбутнє. Яке й так складне через скорочення населення, трудову міграцію і тому подібне".

Він наголошує: "Тому переконливо прошу всіх: якщо ми можемо як влада обходитися місту дешевше, то потрібно це зробити. А тоді ми ці ресурси спрямуємо і на зовнішній вигляд міста, і на його розвиток. І тоді місто матиме більший потенціал".

Нагадаємо, що ініціативу ліквідації районних рад у Чернігові ще висував Народний Рух на початку 1990-х років. За цей час сотні чиновників отримували в Новозаводській та Деснянській районних радах і їх численних підрозділах мільйони гривень зарплат та пенсій. А ефективність цих структур нульова.



Теги:Владислав Атрошенко, Народний Рух, районні ради Чернігова, Вінниця


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Це підміна понять. У 1990 року демократична депутатська
група "Чернігів" вимагала ліквідувати районний поділ міста, а не просто ліквідацію районних радю. Це ж дві великі різниці. А зараз пропонується, як у Києві, просто розігнати райради, як це фактично вже робиться при створенні об"єднаних громад в районах. а все інше залишити.
avatar