реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Країни колишнього Третього Рейху"?

Чи існує така фігура мови як "Країни колишнього Третього Райху"?

Ну, типу "у Чехії, як країні колишнього Третього Райху, сьогодні теж велика українська еміграція"; або "ПіС у Варшаві узяв більшість голосів, що досить дивно для країни колишнього Третього Райху"; або "в Україні досі невирішене земельне питання, що не є унікальним для країн колишнього Третього Райху".

Не чули? А я от знаю молодих українських журналістів і громадських діячів, які народжені вже після смерті СССР. А все собі токують про події в "країнах колишнього СССР", а бува шо й "у республіках бувшого СССР".
Це називається безплатні помошники сил реваншу. Московського. Бо відтворюють МЕТАМАПУ московської імперії. За межами Московщини. Українською мовою. З непередбачуваними для нас і сусідів результатами.
Щоправда, останній випадок з французькою газеткою Le Monde навіює думку, що такий словник - "країни колишнього Райху\СССР" - невипадковий. А цілком свідомо стимульований "країною-переможцем ВОВ" у теперішній час.

От кілька днів тому у Ле Монді вийшла публікація зі зворотами "Естонія, Литва, Латвія - колишні республіки СССР".

І шо?
Посли цих трьох країн звернулися із спільним листом до марксистської редакції у Парижі. І нагадали: Латвія, Литва Естонія НІКОЛИ не входили до складу СССР. Добровільно. А незалежність 1991 року - це не час СТВОРЕННЯ трьох держав, а їх відновлення - після 45 років совєцької окупації.

А шо нам? Нам треба й собі взяти за основу ці тези естонців, литовців, латвійців. Зась називати самих себе "колишньою республікою\країною СССР". Зась так називати навіть нещасну Білорусь\Вейшнорію. І будь-яку іншу країну, яка перебувала чи перебуває під московською окупацією.

Годі з СССР. Годі з Райхом. Палимо останні московські МЕТАМАПИ.

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:СРСР, Ростислав Мартинюк, Третій рейх


Читайте також



Коментарі (0)
avatar