реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Холостяк може харчуватися смачно!

Як правило, якщо людина з тих чи інших причин живе самотньо, то це зовсім не означає, що вона повинна харчуватися абияк. Однак тут на поверхню спливає такий чинник, як лінь. Для себе самого, як правило, готувати просто ліньки. Легше обмежитися чимось простим -- бутербродами, чашкою чаю чи кави. Ну а якщо пощастить отримати запрошення в гості, то вже потрудитися над вмістом тарілок саме в гостях...

Гумор -- гумором, але, між тим, є чимало нескладних у приготуванні кулінарних рецептів, які можна приготувати для себе, коханого, хоч на сніданок, хоч на обід, хоч на вечерю. А особливо,коли попереду два вихідних. Отже:

Салат з омлетом.
(4 порції) , час приготування: 45 хвилин, в одній порції: 480 ккал

Потрібно: 6 яєць, 200 г копченої сьомги, 4 картоплини, 2 столові ложки тертого сиру, декілька гілочок укропу
та петрушки, ½ пучка зеленої цибулі, 1 салатна цибулина, 1 болгарський перець, олія, майоран, перець, сіль.

Помити овочі. Картоплю зварити в мундирі в підсоленій воді. Цибулю почистити. Видалити насіння та плодоніжку з
перця, сполоснути.

Подрібнити зелень. Цибулю нарізати кільцями, перець - кубиками , картоплю та сьомгу – шматочками.
збити яйця, посолити та поперчити, висипати твердий сир та помішати. Розігріти велику сковорідку з невеликою
кількістю олії і вилити тоненьким шаром яєчну масу. Омлет нарізати смужками.
Змішати підготовлені овочі, копчену сьомгу та омлет. Посолити та поперчити готовий салат до смаку.

Риба в сухариках.

(4 порції) , час приготування: 50 хвилин, в одній порції: 390 ккал

Потрібно: 500 г філе будь-якої великої риби, половина лимону, 6-8 шматочків тостерного хлібу, петрушка, 2 зубчика
часнику, 150 твердого жовтого сиру, 4 ст ложки олії, приправа до риби сіль, перець.

Рибу помити та просушити. Видалити великі кістки та розрізати на 4 шматки.
Фольгу для запікання змастити олією, викласти на неї шматки риби, скропити лимонним соком, посипати приправою,
посолити за смаком та залишити на 30 хвилин.
Тостерний хліб нарізати кубиками, сир натерти на терці. Змішати інгредієнти з 2 ст. ложками олії, подрібненою петрушкою
та часником.

Рівномірно викласти на шматки риби приготовану хлібну масу та загорнути у фольгу. Випікати рибу в духовці за температури
190 градусів 20-25 хвилин. Подавати до столу гарячою, з лимоном.

Порада: якщо рибу не загортати у фольгу, а просто викласти на неї, то хлібні кубики будуть хрусткими
та золотистими.

Загорнута у фольгу риба приготується скоріше, та хліб залишиться м’яким.

Салат з капусти та чорносливу.

(4 порції) , час приготування: 30 хвилин, в одній порції: 150 ккал

Потрібно: 400 г капусти, 100 г чарносливу без кісточок, 1 моркви, 1 яблуко, 1 лимон, цукор, сіль.

Капусту моркву та яблуко порізати соломкою, посолити та додати цукор.
Чорнослив запарити та нарізати дрібною соломкою.
Всі продукти зєднати заправити, соком лимону та дати настоятися.
Прикрасити салат чорносливом, морквою або яблуками.Салат картопляний з горіхами.

(2 порції) , час приготування: 40 хвилин, в одній порції: 290 ккал

Потрібно: 3 варених картоплини, 1 яблуко, 100 г горіхів, 2 столові ложки оцту, 4 столові ложки олії, сіль, чорний
мелений перець.

Картоплю нарізати скибочками.
Додати порізане скибочками почищене яблуко та дрібно посічені.
Заправити оцтом змішаним з сіллю, перцем та олією.
Прикрасити салат горіхами та порізаними скибочками яблука.[/size]

Джерело: http://west-express.info/snidanok_holostiaka.html






Коментарі (9)
avatar
1
А лучше всего - жениться!
avatar
2
Так жениться ж не напасть, да только девушки нынче стараются держаться подальше от кухни -- это я спрашивала у знакомых холостяков, почему не женятся и получила такой ответ. И даже вспомнила анекдот про двух друзей. Один из них женился и при встрече с другим говорит:
- Помнишь, как я не любил есть в столовках и кафе?
- Помню, отвечает товарищ. -- А теперь?
- Теперь полюбил. Там вкуснее готовят... smile

И когда не так давно хотела выудить у одной эффектной чиновницы кулинарный рецепт, то она шарахнулась от меня: "Что Вы!!! У меня муж готовит! Я прихожу с работы такая уставшая, что кухня -- это не для меня!" А Вы -- жениться... smile

avatar
3
А ВЫ любите готовить?
avatar
4
Буду откровенна: не люблю, НО УМЕЮ. Научилась, когда вышла замуж smile Суп или борщ готовлю ежедневно рано утром до ухода на работу. Паски ежегодно пеку. Рождественский стол устраиваю (куда ж без этого!:)) Да и вообще: здоровые желудки сына и мужа мне дороже моих личных "хочу-не хочу". Я всё же человек долга.

А вот когда изредка остаюсь одна, то тогда... совершенный "холостяк" smile с кофе, чаем, бутербродами... Неужели Вы из редкой породы мужчин-кулинаров? smile

avatar
5
Ну, что ВЫ! Я не готовлю. Просто не было нужды - меня всегда окружали женщины, которые хотели этим заниматься. Я думаю, они так выражали своё отношение ко мне - зачем же их было лишать этой возможности. Но, чувствую, что в душе я кулинар - душевный, нераскрытый. Может всё ещё впереди?
avatar
6
Какой Вы счастливый человек! smile И для женщин Ваших действительно счастье -- накормить любимого мужчину. И Вы правы насчёт отношения к Вам: если бы не было хорошего отношения, то всё было бы невкусно smile Кстати, из мужчин получаются очень хорошие кулинары -- это давно подмечено smile Даже если вспомнить известные кулинарные Сети, то их ведь создали мужчины. Так что у Вас, наверное, много интересных перспектив. Главное -- не задушить душевные порывы smile
avatar
7
Да я могу испечь пирог,
И сделать свеженький творог,
Но, что же скажет мне жена?
- Ты сам готовишь? Вот беда!
Выходит – я и не нужна.
avatar
8
Чудесные стишата! Цены нет мужчине, который умеет управляться со словами, а если он ещё и "мамонта" способен добыть и загрузить его в холодильник на радость любимой женщине, то такой мужчина никогда не останется один!
avatar
9
Да, я способен "мамонта" добыть
И в холодильник загрузить,
Но - меру надо знать,
Чтоб постоянно удивлять -
Любовь тем самым укреплять.
avatar