реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Халімон і Гунько - одна схема

Найгірше в історії із взяттям "Слуги" Гунька на хабарі у 85 тисяч доларів - це прогнозованість такого фіналу. Бо коли я питала, хто у 2020 піде від "Слуг" по 208, мені відповіли - «якийсь ноунейм». Насправді достатньо було відкрити Гугл, щоб дізнатись все про ноунейма і його методи роботи і звʼязки. Гунько був прямо повʼязаний з дерибаном землі в Броварах та знищення Радіопередавального центру за півроку до агресії Росії.

Гунько був відомий як адвокат Віктора Поліщука. Того самого Поліщука, який є власником торгового центру "Гулівер" на Печерську (там його вчора взяли), магазинів "Ельдорадо" та збанкрутілого банку "Михайлівський". Того самого Поліщука, який друг Олександра Януковича, а його дружина - родичка Світлани Медведєвої (дружини російського експрезидента).

Що Гунько використовує на виборах сітки - було відомо ще у 2019. До того як він став "Слугою".

Але "Слугам" вочевидь треба був депутат, який вміє провертати схеми на землях аграрної академії наук. Так само як і його «колега» Халімон.

До речі, три роки тому НАБУ мало взяти Халімона на аналогічній схемі. Тільки тоді щось поламалось на Різницькій і операція була зірвана. Між тим, йшлося про хабар у 40 мільйонів гривень. Про це було детально у Юрія Бутусова. І Халімон, і Гунько працювали за однаковою схемою.

У 2021 року на окрузі Гунька розгорівся рейдерський скандал. З полів ДП ДГ "Іванівка" вивезли збіжжя соняшника та кукурудзи. Як стверджують місцеві, Гунько тоді пролобіював через НААН свого директора Миколу Половіка.Зерно вивозили через ТОВ "Прилуцька аграрна компанія" на ПП "Трансвіт", власником якої є Сергій Селютін – бізнес-партнер ще одного депутата від "Слуг" Павла Халімона.

Йшлося про про велике держпідприємство "Івківці" у Чернігівській області - 5 тисяч гектарів землі якого було взято в оренду структурами Дмитренка.

Але Халімон не просто депутат, а теж аграрний бізнесмен і влітку 2020 року він вирішив взяти підприємство під свій контроль, поставивши на посаду заступника директора "свою людину" - Інну Лещенко, писав про цю історію головред Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Як зазначив Дмитренко, нардеп Халімон вимагав він від нього 50% прибутку "Івківців", тобто 40 млн грн і запросив на зустріч. Не де-небуть, а в кабінеті радника заступника голови ОП Бориса Баума на Банкову.

"Вранці 22 липня 2020 Дмитренко зателефонував Халімону, і пообіцяв принести все, про що домовлялися. А НАБУ 22 липня вранці звернулося по санкцію на арешт Халімона до Генпрокуратури. Але після обіду Халімон перестав брати слухавку. А наступного дня у компаніях Дмитренка поліція провела обшуки. Операція з арешту хабарника, який вирішує свої справи в самому офісі президента, була провалена", - писав три роки тому Бутусов.

А потім Mихайло Ткач зняв сюжет про маєток Халімона біля ботсаду на Печерських пагорбах. У вас все ще немає версіі, звідки взялись на нього гроші? Після сюжету Халімона просто звільнили з посади заступника фракції.
Але це не найгірше. Я не могла дописати півроку текст, бо ніхто не хотів публічно коментувати ці афери з землями Аграрної академії наук.

Радили тільки дивитись на долю законопроєкту Кабміну 7588, натякаючи на дуже потужну протидію напівкримінального лобі.Навесні стало зрозуміло, що на ці землі претендує Фонд держмайна.

Голова Фонду Рустем Умєров хоче, щоб Кабмін передав під ФДМУ державні землі для проведення аукціонів оренди на Prozorro.
"Є ризик, що Умєров робить це за завданням заступника голови ОП Ростислава Шурми, щоб консолідувати прибутки від землі для Офісу президента. Можливо і так. Але зараз держава фактично "не відчуває" цієї землі", - зазначили журналісти каналу Монополіст (https://t.me/monopolistua/1073)
Але вочевидь на ній добре заробляли такі, як Халімон і Гунько. І владу довгий час це чомусь влаштовувало…

Тетяна НІКОЛАЄНКО



Теги:Гунько, Павло Халімон, Корупція, команда ЗЕ, Слуга народу, Прилуки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar