реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Як гуляли Седнів, Дроздівка і Синявка

Кому що -- хто зацікавився пам'ятником поету Аркадію Казці, а хто кулішем. Як ви легко здогадалися, других було більше.

Казан на 250 літрів води, тобто кулішу, з'їли гості у Седневі одним махом, бо смачно і безкоштовно. А голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко з районними керівниками відкривав пам'ятника. Їх у Седневі з кожним роком стає все більше -- є і художниці Тетяні Яблонській, і козацькій пісні, і Лизогубам...

У Дроздівці Куликівського району був день села: тут вшановували і старих і молодих -- і найстаріших мешканців, і багатодітних матерів, і батька, що сам сина ростить, і тих молодят, які цього року народили дітей. В селі радіють, що аж двоє нових односельців з'явилися на світ, а хочеться, щоб було 22...

З подарунками в село приїхали земляки -- народний депутат Віталій Корж вручав іграшки для дитсадка (там аж 20 дітлахів!), а депутат обласної ради Віктор Лазар привіз двох заслужених артистів з Чернігівського театру імені Т.Шевченка -- Тетяну Шумейко та Владислава Лещенка.

У Синявці Менського району провели фестиваль борщу. Гарячим і запашним борщем умілі господині пригостили усіх бажаючих, його скуштував і депутат обласної ради, голова фермерського господарства Олексій Бутенко.

До борщу пенсіонерка Уляна Снопок напекла житнього хліба. До речі, хліб Уляни Тимофіївни куштували у Мені на Троїцькому ярмарку, запашні хлібини побували і в Чернігові на святах і виставках виробів народних умільців.

На славу вдалися борщі і в пенсіонерки Лідії Довгої, продавця Наталії Олексюк, кухаря дитсадка Тетяни Левенець. А Марія Лозова напекла пампушок, та таких, що їх розмели за лічені хвилини. У Ольги Леп’явко пиріжки з капустою з’їли вмить, ще і рецепт просили. Гречаними млинцями зі шкварками учасників свята пригощали Зінаїда Рубан і Лідія Довга.

На фото: Віктор Лазар із дроздівською картоплею.
Використано повідомлення сайту "Високий Вал".




Теги:Дроздівка, Віктор Лазар, Седнів, борщ, Віталій Корж, Синявка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar