реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Я стою на порозі кожного з вас і стукаю у ваше серце

За ініціативи обласної Асоціації «Ради Чернігівщини» та обласного відділення Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад 30 січня відбулися заходи по відзначенню номінантів в регіональній акції «Благодійник року — 2009».

Голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова оголошуючи список кращих меценатів області, зазначила: «Розвиток благодійництва є справою важливою та шляхетною. Сьогодні вже ніхто не має сумнівів у тому, що доброчинна діяльність формує не лише соціальний капітал і духовність, а й певні економічні важелі розвитку суспільства. Ця конче потрібна справа має всі шанси стати невід’ємною складовою соціально відповідального ведення бізнесу, як це традиційно є в усьому світі».
Метою акції, як зазначила в інтерв’ю Наталія Романова, є винагородження і публічне визнання представників Чернігівщини за проведення благодійної діяльності, спрямованої на вирішення актуальних суспільних проблем.
— Коли ви робите добру справу меценатства, то ви більше відчуваєте поклик життя, — наголосила пані Наталія, — відчуваєте, що виконуєте своє обов’язки як віруючі люди і просто люди, тому що ваше серце стає ближче до іншого.
Як зазначила Наталія Романова, напередодні відзначення благодійників Чернігівщини, вона проінформувала про це Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко, яка привітала учасників та переможців акції і зазначила, що справа меценатства є потрібною як для людей окремо взятих, так і для майбутнього розвитку країни. Прем’єр-міністр наголосила, що уряд постійно підтримуватиме таку потрібну діяльність і буде все робити, аби така справа розвивалась і надалі.

За активну доброчинну діяльність у вирішенні соціальних проблем територіальних громад Чернігівщини переможцями обласної акції «Благодійник року – 2009» стали:
керівник сільськогосподарського товариства «Інтер», депутат Ічнянської районної ради Михайло Бондар, директор фермерського господарства «Булах В.М.», депутат Бахмацької райради Василь Булах, директор приватного сільськогосподарського підприємства «Яна плюс» Щорського району Олександр Веселий, директор товариства «Світанок» Бобровицького району Іван Ганчев, директор з економіки та фінансів товариства «Чернігіввовна – Плюс» Чернігівського району Юрій Герман, фермер з Борзнянщини Олександр Губський, директор сільськогосподарського товариства «Батьківщина» Олег Дмитренко, народний депутат України , засновник благодійного фонду «Європа» Валерій Дубіль (представник від Новозаводського та Деснянського районів міста Чернігова), народний депутат Віталій Корж (представник від Чернігівського району), директор фірми «Агроресурс-2006» Оваєд Крейш (представник Менського району), народний депутат, почесний президент будівельної компанії «Житлобуд» Іван Куровський (від Городнянського, Козелецького, Куликівського, Ніжинського, Носівського та Чернігівського районів), голова Чернігівської благодійної організації «Аратта» Вікторія Філатова та інші.

Урочисте дійство благословив архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій. Звертаючись до присутніх він сказав, що церква завжди закликає усіх бути милосердними та добрими до ближніх.
— Нехай кожний з нас замислиться над тим, яка мета нашого життя? А мета одна — любити Бога усім серцем своїм і своєю душею, — зазначив Амвросій. — Усім єством своїм бути милосердним до інших, і любити інших, як самого себе. Мета повинна бути у кожного — зійтися в єдино ціле з Богом… Він каже: «Я стою на порозі кожного з вас і стукаю у ваше серце. Той, хто відкриє його мені, до того я увійду і радості не буде кінця…» Якщо ти будеш робити зло, то турбота завжди тобою оволодіватиме. Якщо добро — ти завжди будеш на висоті. І саме головне, коли країна роз’єднана на різноманітні партії, течії, рухи, то ніщо не може нас об’єднати, крім добра. Я усім би бажав, щоб ми усі робили якомога більше добра… І тоді Україна обов’язково об’єднається.

До присутніх звернувся народний депутат України Іван Куровський. Він, зокрема, сказав, що благодійність – це стан душі та рівень свідомості. Він висловив надію, що вже найближчим часом в країні відбудуться зміни на краще, у тому числі і у ставленні влади до представників бізнесових кіл, а також до соціальних проблем, до життя та потреб простих людей. Він відмітив благочинну діяльність народного депутата України Олега Ляшка, який цього року не представлений до відзнаки, але, як наголосив Іван Куровський, він зробив багато добрих справ у вирішенні різних питань виборців у тих районах, за які він відповідає.

По завершенню церемонії нагородження переможців обласної акції «Благодійник року – 2009” відбувся святковий концерт за участю артистів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм «Сіверські клейноди» та артистів Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка.

Сергій Кордик







Теги:Куровський, Дубіль, меценатство, Корж, Благодійник року, Наталія, 2009, Романова, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar