реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Історія залізного паркану

Людській жадібності , навіть коли се криминал-немає межі. Рівно, як нема і пояснення явищу, яке років 20 тому знайшло родючий грунт у Новгород-Сіверському краї.Тож розглянемо кілька цікавих прикладів "двостороннього" пофігізму!

Ще за Кучми у 90-ті, коли відзначалось 900-ліття Новгород-Сіверського князівства, у місті поставили кілька показових конструкцій. Однією з яких стала металева та дорожезна, як на той момент , огорожа навколо стадіону, вздовж парку та на ту пору ще діючого Будинку відпочинку. Мало не до півкілометра довжиною!

Залізний паркан був дорогим та важким. Поцупити весь огульно, як це зробили з пам.ятником Воїну дружини кн. Ігоря-було важкувато, а тому й зайнялись прагматичні хлопці замисловатими візерунками.Їхня вага на ту пору, коли гроші перестали з.являтися у кишені новгород-сіверців (бо зарплатню по року не платили), за словами знаючих згадане "ремесло", відповідала ціні пляшки самогонки. Тож , симпатичні прикраси почали швидко зникати з огорожі урядової вулиці міста.

На сьогодні темпи розкрадання зменшились. Мабуть, через хронічне знесилення активних збирачів ковальських елементів на паркані. Кажуть, що внаслідок алкогольної руйнації організмів!? Разом з тим, за ці роки публіка так і не почула жодного імені кандидата на міський "суд Лінча"! Бо тодішні органи, які найчастіше називались "внутрєннімі", були ще не реформовані! Ось така історія новгород-сіверських парканів, зведених на честь князів 11-13 ст. Далі буде. Амінь.

Борис ДОМОЦЬКИЙ



Теги:Борис Домоцький, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar